2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Vilniaus Rotušės aikštėje įvyko 21-ojo nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2022“ nugalėtojų apdovanojimo ceremonija

2022-05-23
 
Renginio dalyviai

Renginio dalyviai

Šį sekmadienį, gegužės 22 dieną Vilniaus Rotušėje įvyko dvidešimt pirmojo konkurso „Lietuvos spaudos fotografija" nugalėtojų apdovanojimai.
"Auksiniai kadrai" šiemet buvo įteikti septyniems fotografams - Artūrui Morozovui, Ričardui Grigui, Dmitrijui Matvejevui, Eimantui Geniui, Augustui Četkauskui, Mykolui Juodelei bei Vidmantui Balkūnui.
Be to, tradiciškai, iš visų į metraštį bei parodą patekusių nuotraukų, konkurso dalyviai patys išrinko jiems labiausiai patikusį kadrą, kurio autorei - Ieva Budzeikaitei atiteko „Kolegų prizas". Ši tradicija itin svarbi spaudos fotografų bendruomenei - tai galimybė kasmet pažymėti vieno iš kolegų talentą, gerą akį, greitą reakciją ir sąmojį.
Renginyje dalyvavo bei teikė apdovanojimus Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorės pavaduotoją Gražiną Belian, taip pat ištikimi "Lietuvos spaudos fotografijos" konkurso rėmėjai UAB "Foto123" vadovas Andrius Repšys bei Kolegų prizo rėmėjas, mecenatas, advokatas Gintautas Bartkus.
Vieni pagrindinių konkurso „Lietuvos spaudos fotografija" tikslų - skatinti šalies fotografus ieškoti savito žvilgsnio į reikšmingus įvykius ir gyvenimą mūsų šalyje, bei atsakingai rengti sąžiningą vaizdinę informaciją.
„Turime vilties, jog mūsų jau dvidešimt pirmus metus rengiamas konkursas skatina bendruomeniškumą, auginą naują fotografų kartą bei yra svarbus Lietuvos spaudos fotografijos vystymuisi įvykis, suteikiantis dar ne vienam kolegai postūmio kurti išskirtinius darbus bei dalintis jais ne tik su Lietuvos, bet ir su viso pasaulio žiūrovais", - teigia Lietuvos Žurnalistų Sąjungos Spaudos fotografų skyriaus pirmininkė Evgenia Levin.
Šiemet beveik 100 fotografų iš įvairių Lietuvos miestų pateikė komisijos vertinimui per 3000 nuotraukų, kuriose užfiksuoti ne tik didžiausieji praėjusių metų šalį sukrėtę geopolitiniai ir socialiniai įvykiai, bet ir naująjį ritmą po truputį atrandanti kultūra, sportas, gamtosauga bei kitos mūsų gyvenimo sritys.
Tęsiant pernai pasiteisinusią praktiką, šiemet fotografijų vertinimo procesas vėl vyko nuotoliniu būdu. Konkurso komisijos nariai - fotožurnalistai Liis Treimann (Estija), Maxim Dondyuk (Ukraina) ir Herkus Milaševičius (Lietuva), bei poetas, savaitraščio „Literatūra ir menas" vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas ir dailėtyrininkė, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus istorinės fotografijos kuratorė Ugnė Marija Makauskaitė skyrė daugiau nei mėnesį konkursinių nuotraukų vertinimui bei diskusijoms.
Komisija pastebėjo įdomių ir netikėtų kadrų gausą tokiose kategorijose kaip „Gamta ir jos apsauga", „Kultūra" ir „Kariuomenė". Taip pat jie atkreipė dėmesį į temos atskleidimo įvairovę naujoje kategorijoje "Sveikiau" ir didelį lyriškų ir kasdienio gyvenimo akimirkas fiksuojančių fotopasakojimų pasirinkimą.
Paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2022" Vilniaus rotušėje bus eksponuojama iki gegužės 28 dienos - vėliau paroda keliaus į kitus Lietuvos miestus.
Konkurso „LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFIJA 2022" nugalėtojai
Tema: Naujienos
Artūras Morozovas
Tema: Gyvenimas
Ričardas Grigas
Tema: Portretas
Artūras Morozovas
Tema: Kultūra
Dmitrijus Matvejevas
Tema: Pramogos
Greta Skaraitienė, BNS
Tema: Kariuomenė (temos rėmėjas - LR Krašto apsaugos ministerija)
Eimantas Genys
Tema: Sportas (temos rėmėjas - UAB "Foto123")
Augustas Četkauskas
Tema: Sveikiau
Mykolas Juodelė, LitCollective
Tema: Gamta ir jos apsauga
Justinas Stacevičius, LRT
Tema: Reportažas
Eimantas Genys
Tema: Fotopasakojimas
Vidmantas Balkūnas
Kolegų prizas (rėmėjas - advokatas Gintautas Bartkus)
Ieva Budzeikaitė

 

Mielai atsakysiu į visus jūsų klausimus,
Pagarbiai,
Evgenia Levin
LŽS „Spaudos fotografų" skyriaus pirmininkė
tel.: +37060980667
el.p.: el@zeneka.lt
 
Rubrika Savaitės tema yra SRTRF projekto dalis. 
 
 
 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-07-01 12:43
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Angelė Adomaitienė

2022-05-23 14:47

Įžvalgusis elitas ...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Regina Jakučiūnaitė

2022-05-23 10:21

Sveikinimai visoms darbščioms bitelėms.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytautas Žeimantas

2022-05-23 09:19

Sveikinu prizininkus, sveikinu gražaus renginio organizatorius! Sėkmės!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media