2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Apdovanoti konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai

2019-04-28
 
Apdovanotieji. LRT nuotr.

Apdovanotieji. LRT nuotr.

Birutė Keršienė
Visuomenės informavimo skyriaus vedėja
Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti geriausių radijo ir televizijos laidų autoriai.
Š. m. sausio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau septynioliktą kartą paskelbė tradicinį geriausių radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai". Jo metu buvo vertinamos 2018 m. pirmą kartą transliuotos laidos.
Organizuodama šį konkursą LRTK siekia paskatinti kūrėjus kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio radijo ir televizijos laidas, todėl ir vertino jas atsižvelgdama į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą. LRTK taip pat siekia, kad šis konkursas taptų Lietuvos valstybei ir jos kultūrai reikšmingu renginiu, o apdovanojimas šiame konkurse laidų kūrėjams - reikšmingu įvertinimu.
Vertinimo komisiją šiais metais sudarė LRTK nariai: vertinimo komisijos pirmininkas, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys, poetas, vertėjas Antanas Jonynas, poetė Dalia Teišerskytė, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Vidas Mačiulis, teatro ir kino aktorius, režisierius Algis Matulionis, politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius, žurnalistė Liudvika Pociūnienė, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, politologas Vincentas Vobolevičius.
Šių metų konkursui buvo pateikta 114 laidų: 89 televizijos ir 25 radijo laidos. Geriausiomis buvo išrinktos šios laidos: 
Geriausia radijo kultūros laida - „Vieno M. K. Čiurlionio paveikslo istorija" iš radijo laidų ciklo „Radijo dokumentika", autorė Rūta Dambravaitė. Laida transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS".
Šioje nominacijose daugiausia balų taip pat surinko dar dvi laidos - Apie Punską iš radijo laidų ciklo „Atrask Lietuvą", autorė Jolanta Jurkūnienė, transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS" ir radijo laidų ciklas „Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui", autorius Virgilijus Kubilius, transliuota per radijo programą „A2".
Geriausia radijo pokalbių laida - pokalbio su Arkadijumi Gotesmanu abi dalys iš ciklo „Alytaus gatvelėmis", autorė Eglė Malinauskienė, transliuota per radijo programą „FM99".
Taip pat daug balų surinko radijo laidų ciklas „Lietuvos giesmė", autorius Sigutis Jačėnas, transliuota per radijo programą „Extra FM".
Geriausia radijo publicistikos laida - „Vienkartinė planeta", autorė Inga Janiulytė, transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS".
Daug balų šioje nominacijoje taip pat surinko „Krepšinio aikštelė" iš ciklo „Radijo dokumentika", autorė Inga Janiulytė, transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS" ir „Lietuvos karo aviacijos šimtmečio belaukiant", autorė Jurgita Jokubauskienė, transliuota per radijo programą „Mažeikiai.FM".
Geriausia televizijos pažintinė laida - laidų ciklas „Daiktų istorijos", autoriai - Saulius Pilinkus, Edita Mildažytė, Algis Kuzmickas, transliuota per televizijos programą „LRT PLIUS".
Laidos konkurentai šioje nominacijoje buvo „Keliaujanti biblioteka", autoriai - Daiva Pikturnienė, Tomas Mizgirdas ir Jonas Skupeika, transliuota per „Šiaulių televiziją" ir laida apie Valdovų rūmų archeologinius tyrimus iš ciklo „Mokslo sriuba", autorius Ignas Kančys, transliuota per „LRT PLIUS".
Geriausias televizijos portretas - laidų ciklas „Kelias į namus", autoriai - Ginta Liaugminienė, Ingrida Laimutytė, Haroldas Klevinskas ir Aleksas Matvejevas, transliuota per „LRT PLIUS".
Daugiausia balų šioje nominacijoje dar surinko laidų ciklas „Vyrų šešėlyje", autoriai - Audronė Kosciuškienė, Justinas Lingys, Povilas Vaičiulis, Artūras Kavaliauskas ir Algirdas Žvinakevičius, transliuota per televizijos programą „Lietuvos rytas.tv" ir laidos iš ciklo „Kalbantys tekstai", autoriai - Linas Aleksevičius, Mindaugas Nastaravičius, Irena Morkevičienė, Rimvydas Miškelevičius ir Česlova Juršėnienė, transliuota per „LRT PLIUS".
Geriausia televizijos regioninė laida - „Sentikių Daniliškės ir Salkininkai", „Aukštadvaris" ir „Trakų Dievo Motina" iš televizijos projekto „Žemės ir laiko prakalbinimas", autoriai - Lina Leparskienė, Česlovas Rulevičius ir Lukas Zmejevskis, transliuota per televizijos programą „Regioninė televizija „Aidas".
Taip pat daug balų surinko laidos „Muna kalnele" ir „Kelmės krašto asmenybės ir datos (Jonas Smilgevičius)", autorė Rita Ščiglinskienė, transliuota per „Šiaulių televiziją" ir laidos iš ciklo „Po Baltų Lietuvą. Padavimų žemėlapiai", autorė Nijolė Jačėnienė, transliuota per „Balticum televizija".
Geriausia televizijos publicistikos laida - dvi Jurgės Pridotkaitės ir Svetlanos Gužauskienės laidos: apie pasivaikščiojimą po Kauną su menininku Zanu Hoffmanu iš televizijos laidų ciklo „7 Kauno dienos" ir „Maršrutas Nr. 58 - Radviliškis" iš televizijos laidų ciklo „STOP JUOSTA", transliuota per „LRT PLIUS".
Šioje nominacijoje daug balų taip pat surinko laidų ciklas „100 metų propagandos", autoriai - Indrė Juškutė, Kęstutis Kučinskas, Domas Gudaitis, Tatjana Ponikarčuk, Ignas Žvinakis (TV laidų ciklą rengė : MB „TV Europa ir partneriai"), transliuota per „Info TV" ir laidų ciklas „Lietuva mūsų lūpose", autoriai - Mindaugas Sėjūnas, Tomas Loiba, Teresa Rožanovska, Jurga Kalvaitytė, Romuald Lavrynovič, Mykolas Alekna, Andrius Seliuta, Vincas Kubilius, Antanas Smetona, transliuota per „LRT PLIUS".
Geriausia televizijos kultūros laida - apie Petrą Tarasenką iš ciklo „Rusų gatvė", autoriai - Olegas Kurdiukovas, Asta Giraitytė, Miglė Gaižiūtė, Romualdas Gruodis, transliuota per „LRT PLIUS".
Taip pat daug balų surinko laidos apie kūrybines architektų dirbtuves ir apie „Nanook" iš ciklo „Kuriantys", autoriai - Gailė Garnelytė, Haroldas Klevinskas, Vytautas Oškinis, Aleksas Matvejevas, Ignas Žvinakis (MB „TV Europa ir partneriai"), transliuota per „Šiaulių televiziją" ir autoriaus Justino Lingio laida „LSF Valstybės radiofonas", transliuota per „INIT TV".
Geriausia televizijos pokalbių laida - „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus" (konkursui buvo pateikti interviu su mega žvaigžde Andrea Bocelli, su pasaulinio garso režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi ir su smuiko mega žvaigžde Nigel‘u Kelly), autorė Dr. Nomeda Kazlaus, transliuota per „LRT PLIUS".
Šioje nominacijoje daug balų taip pat surinko televizijos laidų ciklas „Gyvieji liudininkai." (konkursui buvo pateiktos laidos apie partizaną Juozą Jakavonį-Tigrą, partizanų ryšininkę Apoloniją Navickienę-Šaką ir partizanų ryšininkę Vitaliją Juselytę-Naktibaldą)), autoriai Kostas Kajėnas ir Vytautas Raškauskas, transliuota per internetinę televiziją „Bernardinai.tv".
Geriausia televizijos pramoginė laida - laidų ciklas „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou", autoriai - televizijos programos „TV3" kūrybos direktorius Arvydas Rimas ir direktorė Laura Blaževičiūtė, transliuota per „TV3".
Daug balų taip pat surinko „Lietuvos balsas" - 6-to sezono finalinė laida, autorius Gediminas Jaunius, transliuota per „LNK" ir televizijos ciklas „Gražiausios poetų dainos", autorius Saulius Basijokas, transliuota per „LRT TELEVIZIJA".
Specialųjį diplomą vertinimo komisija įteikė uždarajai akcinei bendrovei DELFI už novatoriškumą, technologijų konvergenciją ir neabejingą požiūrį į aktualijas. 
Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti originaliais diplomais, kuriuos kūrė grafikas Egidijus Rudinskas bei piniginiais prizais.
Rubrika Savaitės tema yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-06-25 11:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media