2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT taryba patvirtino Administracinės komisijos sudėtį

2013-09-24
 
 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Antradienį posėdžiavusi LRT taryba patvirtino nacionalinio transliuotojo patariančios institucijos - LRT Administracinės komisijos - sudėtį. Apsvarsčius septynių pretendentų kandidatūras, į Administracinę komisiją keturiems metams išrinkti finansininkai Ieva Augustinavičienė, Linas Gusarovas, Rimas Kanevičius, vadybos specialistas Tadas Šarapovas ir rašytojas bei leidėjas Valentinas Sventickas.

Kandidatus į Administraciją komisiją teikė LRT tarybos nariai bei LRT administracija. Administracinės komisijos pagrindinė funkcija - patarti LRT tarybai ir LRT administracijai, kad būtų užtikrintas efektyvus, optimalus ir racionalus finansinių išteklių planavimas ir panaudojimas.

Posėdyje pristatytas televizijos kanalo LRT Kultūra naujojo sezono tinklelis. Jame - nemažai autorinių originalių kultūrai skirtų laidų. Be iki šiol rengtos muzikologo Viktoro Gerulaičio laidos, LRT Kultūra transliuos kassavaitines laidas apie teatrą, dailę, etnokultūrą. Keliskart per savaitę bus transliuojami pokalbiai su dienos herojumi, tądien atidariusiu parodą, pastačiusiu spektaklį ar kitaip atsidūrusiu kultūros dėmesio centre. Taip pat bus rengiama laidą apie mokslo pasiekimus. Kultūros asmenybes ir toliau „Legendose" pristatys Stonių šeima.

LRT radijo tinklelis naujajame sezone keičiasi nedaug - atsiranda aktualių pokalbių laida „60 minučių".

LRT radijo ir televizijos programų mastams bei struktūrai pritarta. Diskusijos kilo dėl religinių laidų ir transliacijų vietos tinklelyje ir galimybės kurti naujus religijai skirtus formatus ateityje. Taip pat pasiūlyta rengti daugiau laidų vaikams. Diskutuota dėl radijo stoties LRT Opus auditorijos bei prieinamumo klausytojui.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-25 09:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media