2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Nutraukta laidinio radijo veikla

2013-12-18
 
 

Š. m. gruodžio mėn. VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" galiausiai nutraukė neteisėtą savo veiklą, kurią vykdė neturėdama jai būtinos Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau - Komisija) licencijos.

Atsiliepdama į daugybę gyventojų skundų bei siekdama apginti vartotojų interesus, Komisija inicijavo tyrimą ir daugiau nei dvejus metus intensyviai siekė sustabdyti radijo programos „LRT radijas" retransliavimą laidiniais radijo tinklais, nes įstaiga neturėjo VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sutikimo, nemokėjo jokių su autorinėmis ir gretutinėmis teisėmis susijusių mokesčių ir neteisėtai rinko mokesčius už neteisėtą paslaugą net iš tų gyventojų, kurie neturėjo radijo taško ir negalėjo klausytis neteisėtai retransliuojamos radijo programos.

Pirmą kartą dėl neteisėtos VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" veiklos Komisija kreipėsi į teisėsaugos institucijas 2011 m. pradžioje, suteikdama joms visą informaciją bei pagalbą atliekant tyrimą, kurio metu buvo nustatytas pažeidimas ir paskirta bauda, tačiau įstaiga veiklos nenutraukė. Komisija inicijavo pakartotinį tyrimą, po kurio buvo iškelta baudžiamoji byla, ir kreipėsi dėl atitinkamų poveikio priemonių taikymo apribojant įstaigos veiklą ir uždraudžiant retransliuoti „LRT radijo" programą, tačiau neteisėta veikla vis tiek nebuvo nutraukta. Už teisėsaugos institucijų teisėtų reikalavimų nevykdymą VšĮ „Teleradijo kompanijai Hansa" buvo paskirta dar viena bauda.

Komisija džiaugiasi, kad, glaudžiai bendradarbiaujant su teisėsaugos institucijomis, buvo nutraukta ilgalaikė neteisėta veikla ir apgintas viešasis interesas, apsaugojant vartotojus nuo neteisėto reikalavimo mokėti pinigus už neteisėtą paslaugą.

 

Kontaktinis asmuo

Birutė Keršienė

Ryšių su visuomene ir užsieniu skyriaus vadovė

Lietuvos radijo ir televizijos komisija

2 330 660

b.kersiene@rtk.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-18 17:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media