2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO žinių vedėja Odeta Vasiliauskaitė kolekcionuoja... operas

2017-10-07
 
Odeta Vasiliauskaitė

Odeta Vasiliauskaitė

 

Dvylika metų Lietuvos radijo žinių vedėja Odeta Vasiliauskaitė beveik kas rytą keliasi ketvirtą. Žiemą svarbios net sekundės, o štai vasarą kiek lengviau. Bet nuskambėjus žadintuvui negalima snausti nė akimirkos.

„Kitaip neatsikelsiu. Kai keliasi ryte žinių vedėjas, namuose - karinė parengtis, viską jau būni susidėjęs, susikrovęs iš vakaro, žadintuvas nučirškia ir tu iš karto stojiesi, nes žinai, kad jei uždėsi vadinamąjį snoozą, tai jau nebeatsikelsi. Tai aš per 12 savo darbo metų galiu pasididžiuodama pasakyti, kad esu pramiegojusi vieną kartą, bet ir tai spėjau į eterį", - apie darbo radijuje ypatybes pasakoja Odeta.

Ji save laiko ekstremalių žinių vedėja, nes taip jau sutapo, kad didžioji dalis teroristinių įvykių atsitiko jos darbo pamainoje, teko gelbėti situaciją ir skubėti į tiesioginį eterį. „Pirmoji mano darbo diena prieš 12 metų prasidėjo teroristiniais išpuoliais Londone, kai 2005-ųjų liepą sprogo traukiniai, - prisimena žinių vedėja. - Kai pirmą kartą dirbau kaip dienos redaktorė, 2010 metų balandį nukrito Lenkijos prezidento lėktuvas. Tad esu tokia ekstremalių situacijų žinių vedėja."

Tačiau jos švelnus balsas radijuje skamba gerokai griežčiau. Odeta prisipažįsta - gyvenime ir eteryje ji kalba skirtingais balsais: „Niekas neatpažįsta mano radijo balso. Aš ir pati seniau, kai pradėjau dirbti, turėjau toki kompleksą, nes visi galvodavo - kokia čia nauja 40-mete skaito žinias. O man tuo metu buvo 19."

Tačiau tik jos vokalo pedagogai ir draugai žino, kad žinių vedėja mokėsi ir operinio dainavimo. Be penkių minučių operos solistei, deja, finansai pakišo koją ir iki scenos Odeta nenuėjo. Tačiau jos mylimo Richardo Vagnerio arijos skamba automobilyje, o žinių vedėja nuolatos dainuoja ir lanko visus garsiausius pasaulio operų teatrus ir jų spektaklius. Dėl „Aidos" ji skrido į Niujorko „Metropolitan" operą, keliavo į gražiausiu laikomą Rio de Žaneiro operos teatrą, buvo „La Scaloje" ir daugybėje kitų operos šventovių. Visi šie teatrai ir jų spektakliai sudaro išskirtinę operų kolekciją, kurią Odeta renka jau dešimt metų. Dėl „Parsifalio" ir  „Nibelungų žiedo" ji vyktų Boiroto festivalį ir sako, kad kolekcijos karūną vainikuotų Sidnėjaus opera.

Tačiau opera Odetai pasitarnavo ir kitu reikalu. „Kai buvau Niujorke, nusipirkau tokią knygą... Tuo metu dar buvau labai didelė, ant jos užrašyta „Fat women sing". Tai tarsi stora operos dainininkė yra norma. Ne, tai nėra norma, kaip ir nėra norma „gero žmogaus turi buti daug". Ne, gero žmogaus turi būti estetiškai normaliai", - atvirai kalba Odeta, pati sugebėjusi atsikratyti 40 kilogramų.

„Kai sveri labai, labai daug, visada sakai, man tai viskas gerai, puikiai jaučiuosi, turiu daug draugų, gyvenimas yra nuostabus", - pasakoja Odeta, neslepianti, kaip atsikratė antsvorio: „Labai įdomu, nes pirmus 7 kilogramus  numečiau per dvi savaites. Ir galvojau, kaip čia taip gali būti. Bet visi aplinkiniai pradėjo pastebėti, kad išgražėjau, kai nukrito pirmi 15-17 kilogramų. Ar jums atrodo normalu, kad žmogus pradeda gražėti, tik kai nukrenta 15-17 kilogramų? Ne, tai nėra normalu. Normalu, kai po 5 kilogramų žmogui pasako: „Wow kaip gražiai atrodai". Tai vadinasi jūs galite įsivaizduoti, kokio dydžio tas svoris buvo... Tada galvoju - taigi čia labai faina ir visai nesikankinu, ir per 11 mėnesių taip kažkaip viskas atitirpo."

Pokalbis su LRT RADIJO žinių vedėja Odeta Vasiliauskaite  buvo transliuotas „Stiliuje" rugsėjo 30 dieną. Vedėja Violeta Baublienė.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-21 13:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media