2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Gaivus požiūris į aktualijas – naujame projekte „10-12” per LRT RADIJĄ

2018-05-31
 
Linos Fisheye nuotraukoje (iš kairės): Giedrė Čiužaitė, Rūta Kupetytė, Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Edvardas Kubilius ir Agnė Skamarakaitė

Linos Fisheye nuotraukoje (iš kairės): Giedrė Čiužaitė, Rūta Kupetytė, Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Edvardas Kubilius ir Agnė Skamarakaitė

Jauni, energingi, kūrybingi ir šmaikštūs profesionalai stoja prie naujos LRT RADIJO laidos vairo „10-12". Tai žurnalistai Giedrė Čiužaitė, Rūta Kupetytė, Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Edvardas Kubilius ir Agnė Skamarakaitė. Laidą jau nuo kitos savaitės, birželio 4-osios, kviečiame klausytis darbo dienomis, kaip ir sufleruoja pavadinimas, nuo 10 iki 12 valandos.
LRT RADIJO programų direktorė Guoda Litvaitienė sako, kad laida „10-12" pakeis tris skirtingas šiuo paros metu anksčiau transliuotas laidas - spaudos apžvalgą, „112" ir „Aktualijų studiją", tad tikimasi, kad naujoji laida ne tik ieškos naujų temų, bet ir sutalpins tas, kurios buvo apžvelgiamos buvusiose laidose.
„Tikimės, kad jauni, labai išradingi ir kūrybingi vedėjai pritrauks klausytoją šiek tiek kitokiu požiūriu į įvairiausius įvykius", - pasakoja G. Litvaitienė. Pasak jos, bus daug įdomių pokalbių, žmonių istorijų, aktualijų ir, be abejo, muzikos, nes laida startuoja vasarą. „Jei šis eksperimentas pavyks, laida patiks ir klausytojams, ir vedėjams, tikimės, kad laida gyvuos ir ilgiau. Ją išbandyti turime vasarą", - žada G. Litvaitienė.
Laidą kasdien ves vis kitas iš šešių vedėjų. Anot radijo programų vadovės, visi žurnalistai - labai skirtingi, ir tai tik paįvairins laidą, nes kiekvienas vedėjas rinksis tas temas, kuriose jaučiasi stipriausiai.
Viena iš naujosios laidos vedėjų G. Čiužaitė tikina, kad „10-12" klausytojai išgirs ir rečiau aptariamas, ir sau įprastas temas, tik jos bus nušviečiamos kitu kampu.
„Mūsų, vedėjų, laidoje yra šeši, tad ją vesime skirtingai: priklausys ir nuo nuotaikos, ir nuo dienotvarkės. Kai kas važiuos į įvykio vietas ir transliuos iš miško, krepšinio aikštelės arba kitos svarbesnės tuo metu vietos. Studija bus nebūtinai studija. Patys dar tiksliai nežinome, kokios bus laidos, bet tikime, kad žmonės norės jų klausyti. Čia pinsis aktualijos, kurias diktuos gyvenimas, ir tos, kurias kursime mes", - žada G. Čiužaitė.
A. Skamarakaitė savo ruožtu priduria, kad laidoje atsispindės tai, kas vyksta tądien, ir svarbios naujienos, į kurias galbūt nespės sureaguoti rytinė laida. Bet bus ir daug lengvesnių temų bei interviu.
E. Kubilius ir R. Kupetytė žada, kad jų vedama laida nuo kitų labiausiai skirsis kitokiu požiūriu į valstybės politiką. „Radijas bus arčiau žmogaus, o žmogus - arčiau radijo. Tai bus ta laida, kur žmogus galės išgirsti ir save. Vienas iš tikslų, ką mums leidžia radijas ir moderniosios technologijos - tai, kad mes būsime labai mobilūs. Pavyzdžiui, Rūta sėdės studijoje, o aš būsiu tarkim, pelkėje, ir mes dviese vesime laidą", - tvirtina E. Kubilius.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-31 13:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media