2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: 38-ajame Euroradijo folkloro festivalyje – projektas iš Lietuvos „Laiminguo“

2017-07-19
 
 

Liepos 19-22 dienomis Čekijoje, Česky Krumlove vyks Euroradijo folkloro festivalis,  kuriame dalyvauja ir LRT RADIJAS. 38-ąjį kartą Europos transliuotojų sąjungos (EBU) rengiamas festivalis keliauja po visą Europą. Šį kartą organizatoriai kviečia į Čekiją pasinerti į 20-ies skirtingų ne tik Europos kraštų, bet ir, pavyzdžiui, Pietų Korėjos tradicinės muzikos garsynus.

Česky Krumlovo miestelis skambės įvairiausių tradicinės muzikos instrumentų garsais. Folkloras čia jungsis su džiazo, populiariosios muzikos stiliais, muzikantai iš skirtingų šalių demonstruos savo šalių instrumentų galimybes, pasakos istorijas, dainuos liaudies dainas. Dar plačiau visos šios melodijos pasklis per EBU narių radijo stotis, kurios transliuos koncertus.

Šiais metais Lietuvai atstovaus  grupė „Laiminguo" - dviejų seserų Agotos ir Dorotės Zdanavičiūčių duetas, jau kurį laiką koncertuojantis Lietuvos ir užsienio scenose. Šį kartą jos festivalyje pasirodys su Ryčiu Girsku, grojančiu instrumentais, paplitusiais Indijoje - sitaru ir bansurio fleita, kurie, pasirodo, puikiai dera su lietuviškomis kanklėmis. Lietuvių liaudies dainos įgaus egzotiškų skambesių. Ekspresyviais pasirodymais garsėjančios dainininkės pateiks gerai žinomas ir rečiau girdimas lietuvių liaudies dainas, praturtintas improvizacijomis.

Euroradijo folkloro festivalio koncertų įrašai, pokalbiai su įvairių šalių dalyviais vėliau skambės LRT KLASIKOS programose. Česky Krumlove lankysis ir LRT programose festivalį nušvies LRT KLASIKOS laidos „Muzikinis pastišas" vedėja Ieva Buinevičiūtė.

Daugiau informacijos:

Euroradijo folkloro festivalio interneto svetainė:

https://www.ebu.ch/projects/radio/euroradio-folk-festival.html

Ieva Buinevičiūtė Tel. +37069416557 ,

ievbui@lrt.lt

i.buineviciute@gmail.com

 

Viktorija Juškauskaitė

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. 86 4359149

vikjus@lrt.lt www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-07-19 09:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media