2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į į Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos susitikimą Kėdainiuose

2019-10-17
 
Grėjaus namas, Kėdainiai

Grėjaus namas, Kėdainiai

Žurnalistai kviečiami į į Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos (NPJA) susitikimą Kėdainiuose, kuris įvyks spalio 19 d., 11 val. viešbutyje - restorane GRĖJAUS NAMAS (Didžioji g. 36, Kėdainiai, konferencijų salė).
Trumpa darbotvarkė:
1. Politinės/visuomeninės aplinkos apžvalga (Andrius Stasiukynas)
2. Kėdainių visuomenininkų prisistatymas
3. Pranešėjas - Humanitarinių mokslų daktaras, doc. (Darius Kuolys)
4. Pranešėjas - Artūras Paulauskas. Rengiamų įstatymų pataisų apžvalga.
5. Pranešėjas - Artūras Galakvoščius. Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 39 str. pataisos.
6. Pranešėjas - Filosofas, humanitarinių mokslų daktaras, Arvydas Juozaitis. Asociacijos švietėjiškos ir socialinės veiklos galimybės.
7. Asociacijos narių pasisakymai/komentarai, Gražvydas Strelčiūnas
8. Asociacijos viešinimo planas (Gintarė Stokonytė)
 

Nacionalinė pilietinių judėjimų asociacija

 

Praėję savivaldos rinkimai aiškiai parodė, kad gyventojai labiau pasitiki visuomeninių judėjimų atstovais, netgi pavieniais save iškėlusiais asmenimis, nei tradicinėmis partijomis, nespėjančiomis paskui piliečių poreikius ir lūkesčius, neužtikrinančiomis politinių procesų tęstinumo bei valdžios įsipareigojimų perimamumo. 
Vertindami parodytą rinkėjų pasitikėjimą visuomeninių judėjimų atstovais, tęsdami duotus jiems pažadus ir pradėtus darbus (nes įstatymai, priimami didžia dalimi partijų atstovų balsais, gana vienašališkai ir neobjektyviai apriboja komitetų gyvavimo laiką po rinkimų), siekdami kuo platesnio, demokratiškesnio gyventojų dalyvavimo tiek vietos, tiek ir nacionalinėje politikoje, pilietiniai judėjimai susibūrė į Nacionalinę pilietinių judėjimų asociaciją (NPJA). Visuomenininkus vienijanti asociacija sieks užtikrinti tinkamą ir įvairiapusį visuomenės atstovavimą, efektyviau vykdant vietos savivaldai suteiktas teises bei pareigas, įgyvendinant ilgalaikes valstybines ir ES inicijuojamas bei finansuojamas programas, didesnę Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos priimamų įstatymų darną su pilietinės visuomenės lūkesčiais, tautos valia ir valstybės poreikiais. Asociacija vienija visuomeninių komitetų (judėjimų) atstovus, iš Alytaus, Pasvalio, Rokiškio, Kėdainių, Ukmergės, Vilniaus, dalyvavusius 2019 metų savivaldos rinkimuose. NPJA valdybos pirmininku išrinktas MRU profesorius Andrius Stasiukynas, o vykdomąja direktore visuomenininkė Gintarė Stokonytė. 
NPJA misija - demokratijos, tautinės savasties, Lietuvos valstybingumo bei atkurtosios Nepriklausomybės išsaugojimas, stiprinant piliečių dalyvavimą savivaldoje ir valstybės valdyme. Visuomenės dalyvavimas valstybės valdyme yra vienas iš svarbiausių sėkmingos, laimingos šalies bruožų. Ilgametė Europos ir kitų senosios demokratijos valstybių patirtis parodė, kad tik vietos visuomenės aktyvumu, bendruomeniškumu galima paspartinti ekonominį vystymąsi, sustiprinti patriotinę savimonę, užtikrinti nacionalinio saugumo interesus, įgyvendinti socialinį teisingumą, mažinant atskirtį tiek visuomenėje, tiek ir tarp regionų, valstybės prioritetais be jau išvardytų tikslų laikant demografijos augimą, reemigracinius procesus. Gausiau ir aktyviau dalyvaudami vietos savivaldoje, nacionalinėje valdžioje visuomenininkai neabejotinai prisidės ir teigiamai įtakos ne tik pragyvenimo lygį, bet įneš daugiau stabilumo, saugumo, pasitikėjimo politikais visuomenėje, gal net ir taps ta trūkstama grandimi, jėga, padėsiančia Lietuvai išeiti iš nelemtojo emigracijos akligatvio.

 

 

Daugiau informacijos:
Gintarė Stokonytė
Mob. tel. +370 686 56069
Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos vykdančioji direktorė

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-17 13:08
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

atsakykit

2019-10-17 18:59

kokius visuomeninius darinius vienija jūsų asociacija

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media