2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seimo opozicijos lyderio Juliaus Sabatausko pranešimas: „Norima laikyti žiniasklaidą ant pavadėlio“

2020-01-21
 
Seimo opozicijos lyderis Julius Sabatauskas

Seimo opozicijos lyderis Julius Sabatauskas

Seimo opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas spaudos konferencijoje Seime sukritikavo valdančiųjų ketinimus steigti naują Žiniasklaidos rėmimo fondą, nes tokiu būdu, pasak Seimo nario, politikai per Kultūros ministeriją įgis teisę teikti finansinę paramą jiems įtinkančiai ar patinkančiai žiniasklaidai.
„Norima valstybę padaryti vieninteliu žiniasklaidos paramos fondo steigėju ir tokiu būdu laikyti žiniasklaidą ant pavadėlio. Priėmus valdančiųjų naujai siūlomą įstatymą apie demokratiją kalbėti neliks jokios prasmės, nes laisva žiniasklaida yra vienas iš demokratijos garantų", - Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė J. Sabatauskas.
Seimo narys įregistravo pasiūlymą Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, kuriuo siūlo nedaryti valstybės vieninteliu fondo steigėju, be to, įspėja apie grėsmes, kad Kultūros ministerija gali atsisakyti būti jau egzistuojančio Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalininku, nes pasakys, kad turi savo fondą. Tokiu būdu ligi šiol veikęs fondas gali būti pasmerktas numirti.
„Valdantieji tarsi neliečia veikiančio fondo, lyg ir sako, jūs dirbkite toliau, bet mes steigiam naują. Dabartinis fondas bus pasmerktas numirti. Savo pataisose siūlau išbraukti tą vienintelį naujo fondo steigėją - valstybę, o fondą kurti senojo pagrindu", - sako siūlymo iniciatorius.
Socialdemokratas sako, kad įstatyme numatytas draudimas Nacionaliniam transliuotojui gauti pinigų iš Žiniasklaidos rėmimo fondo yra kaip ir normalus, kadangi LRT yra finansuojamas iš biudžeto, tačiau draudimas skleisti informaciją, kuri atspindėtų iš fondo parengtų projektų turinį, kvepia cenzūra.

Daugiau informacijos:
Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija
Irmina Frolova-Milašienė
El. p. irmina.milasiene@lrs.lt
Mob. 8 600 07 099

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-06 15:14
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Laima

2020-01-27 15:50

Atrodo Seime dar yra mąstančių žmonių, ne tik karbauskininkai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media