2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Prieš balsavimą Seime paramą LRT reiškia dar dvi žiniasklaidos organizacijos

2018-11-06
 
Seime rengiantis balsuoti dėl parlamentinio tyrimo išvadų dėl LRT, paramą Lietuvos visuomeniniam transliuotojui reiškia Vokietijos yatrptautinis transliuotojas „Deutsche Welle" ir Rygoje veikiantis Baltijos žurnalistinio meistriškumo centras Baltic Centre for Media Excellence.
„Mums, kaip ir Europos transliuotojų sąjungai bei kitoms tarptautinėms organizacijoms, nerimą kelia pastangos daryti politinį spaudimą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, - rašoma „Deutsche Welle" akademijos išplatintame pranešime. - Postsovietinėje Europoje LRT tapo visuomeninio transliavimo flagmanu, suvaidinusiu esminį vaidmenį Baltijos šalių demokratizacijos procese. Tikimės, jog į Lietuvos Seimas ir Laikinoji komisija LRT veiklai tirti gerbs ir rems LRT nepriklausomumą dabar ir ateityje."
Baltijos žurnalistinio meistriškumo centro vadovė Gunta Sloga pastebi, kad Seimo laikinosios komisijos siūlymai bus įgyvendinti, iškils rimtas pavojus LRT nepriklausomumui ir galimybei tinkamai tarnauti Lietuvos visuomenės poreikiams.
„Visuomeninis transliuotojas yra kertinis akmuo, užtikrinantis stiprią ir nepriklausomą žiniasklaidos ekosistemą, tarnaujantis visoms socialinėms grupėms ir nustatantis nešališkos, aukšto lygio žurnalistikos kartelę. Nepriklausomas, profesionalus ir stiprus visuomeninis transliuotojas itin svarbus esant geopolitiškai sudėtingai situacijai visame Baltijos regione. Pastaruoju metu besirutuliojanti situacija kelia nerimą, kad bus pažeisti esminiai principai, užtikrinantys Lietuvos visuomeninio transliuotojo - LRT - nepriklausomumą", - teigia G. Sloga.
Rygoje veikiančio žiniasklaidos centro vadovė pabrėžia, kad bet kokie visuomeninio transliuotojo pokyčiai ar reformos turi būti aptartos su visuomene ir priimtinos tiek žiniasklaidos ekspertams, tiek Lietuvos visuomenei, tiek pačiam visuomeniniam transliuotojui.
Anksčiau paramą LRT yra Europos transliuotojų sąjunga, Tarptautinis spaudos institutas (IPI - International Press Institute).

Visą Baltic Centre for Media Excellence laiško tekstą ir „Deutsche Welle" pareiškimą galima rasti:
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/232944/pries-balsavima-seime-parama-lrt-reiskia-dar-dvi-itakingos-organizacijos
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-11-06 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media