2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: LRTK: Aptartos techninės galimybės efektyviau blokuoti neteisėtą turinį internete

2022-07-28
 
2022 m. liepos 27 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau - LRTK) iniciatyva įvyko susitikimas aptarti technines galimybes dėl neteisėto turinio internete efektyvesnio užkardymo.
Susitikime dalyvavo Lietuvos telekomunikacijų operatorių asociacijos, bendrovių Telia Lietuva, „Bitė Lietuva", „Cgates", „BALTICUM TV" ir „Init" atstovai.
Diskutuojant apie technines galimybes kovojant su neteisėto turinio platinimu internete buvo pabrėžta siekiamybė parengti priemonių sistemą, kuri efektyviau veiktų ieškant nelegalaus turinio bei jo platintojų adresų, o taip pat - kuri apsunkintų nelegalaus turinio pasiekimą interneto paieškos sistemose, bei, galbūt, išbandyti IP blokavimo galimybę.
Be to, buvo atkreiptas dėmesys į būtinybę telekomunikacijų paslaugų teikėjams glaudžiau bendradarbiauti dėl teisinių aktų bei mechanizmų kūrimo ir informacijos apie nustatytą nelegalų turinį keitimosi su LRTK.
Pratęsti diskusijas ir aptarti LRTK rengiamus teisinius pakeitimus dėl neteisėto turinio šalinimo iš Google paieškos sistemos buvo nuspręsta š. m. rugsėjo mėn.

 

Birutė Keršienė
Visuomenės informavimo skyriaus vedėja
El. paštas birute.kersiene@rtk.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-07-28 09:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media