2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešimas: Po LRT tyrimo demokratai kreipėsi į VRK – prašo tirti konservatoriaus Bronislovo Matelio užsakytas publikacijas

2023-02-05
 
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos" frakcijos Seime atstovai, reaguodami į naujienų portalo „LRT.lt" paskelbtą tyrimą apie tai, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Bronislovas Matelis iš parlamentinių lėšų apmokėjo straipsnius apie save Panevėžio rajono laikraštyje „Panevėžio kraštas", kurio dabar vienintelė leidinio savininkė ir vadovė yra jo sutuoktinė, kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).
Kaip skelbiama publikacijoje, konservatorius B. Matelis už viešosios informacijos rengėjų paslaugas pernai sumokėjo beveik 2 tūkst. eurų, iš kurių - daugiau kaip 1200 eurų nukeliavo bendrovei „Panevėžio rytas", leidžiančiai Panevėžio rajono laikraštį „Panevėžio kraštas". Iki tapdamas Seimo nariu šią bendrovę valdė pats B. Matelis, o šiuo metu vienintelė leidinio savininkė ir vadovė yra jo žmona.
„B. Matelis yra ne tik Seimo narys, ne tik kandidatas į merus Panevėžio miesto savivaldybėje, bet ir Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas, kurios nariams jis pats visada taiko aukščiausius etikos reikalavimus dėl sąžiningumo, veiklos skaidrumo, pavyzdingumo, nesavanaudiškumo, nešališkumo ir atsakomybės. Jis tikrai puikiai žino, kas yra korupcija ir kas yra asmeninė nauda. Norisi paklausti - ar B. Matelis, „paremdamas" šeimos verslą ir pervesdamas mokesčių mokėtojų pinigus žmonos valdomam laikraščiui „Panevėžio kraštas", nėra linkęs taikyti dvigubų standartų ir pats nepažeidžia valstybės politikų elgesio principų", - klausimus kelia parlamentaras, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis.
Demokratai atkreipia dėmesį, kad Seimo narys, Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas B. Matelis taip pat yra konservatorių partijos keliamas kandidatas į Panevėžio miesto savivaldybės merus kovo 5 d. vyksiančiuose rinkimuose.
„Konservatoriai gal ir galvoja, kad jiems galimi dvigubi standartai. Tačiau mes siekiame lygiateisiškos ir sąžiningos kovos rinkimuose. Atsižvelgiant į tai, kreipėmės į VRK, kurios prašome įvertinti, ar B. Matelis parlamentinei veiklai skirtų lėšų nenaudojo ir nenaudoja politinei kampanijai kaip kandidatas į merus, ar laikraštyje „Panevėžio kraštas" ir dienraštyje „Sekundė" skelbiamos publikacijos, kurios apmokėtos iš Seimo nario parlamentinei veiklai skirtų lėšų, nėra politinė reklama, ir jei taip, ar nebuvo pažeisti politinės reklamos žymėjimo ir finansavimo reikalavimai", - teigia Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos" seniūnas Lukas Savickas.
Be to, demokratai taip pat raštu prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos ištirti, ar B. Matelis nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų valstybės politikų elgesio principų, Seimo statuto ir kitų teisės aktų.
Daugiau informacijos:
Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos" referentas (atstovas spaudai)
Kęstutis Butvydas
El. p. kestutis.butvydas@lrs.lt, mob. 8 612 22 573
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-02-05 10:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media