2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Dainius Ručinskas: iš praeities išlenda purvini šešėliai?

2019-08-28
 
Dainius Ručinskas

Dainius Ručinskas

Dainius Ručinskas,
LŽS narys

 

 

Kiekvienas laikmetis paženklintas ir skandalingais mūsų tautos išrinktųjų poelgiais.
Antai, mastoma, kaip nubausti Klaipėdos ir Vilniaus rusų aljanso narę, kuri dažnai susitikinėjo su Rusijos diplomatais, vėliau už šnipinėjimą išvytais iš Lietuvos. Kritikos strėlės lekia ir į Seimo Pirmininką, kuris leido įtartinajai parlamentarei dalyvauti skandalingame Kremliaus artimos tarptautinės stačiatikių politinės religinės organizacijos renginyje Tbilisyje. Lygiai prieš 77 metus
keli vadinamieji liaudies seimo nariai teisinosi, kodėl padėjo Maskvai suvaidinti Lietuvos okupacijos teisėtumo farsą.
Kaip primena "Ūkininko patarėjo" laikraštis, antraisiais okupacijos metais, 1942 m. rugpjūčio 30 d. Kaune, Karo muziejaus salėje susirinko buvusios marionetinės liaudies vyriausybės vadovas, LSSR liaudies komisaras ir 8 (iš 79) vadinamojo Liaudies seimo nariai. Netrukus visuomenė laikraščiuose perskaitė viešą buvusių Maskvos statytinių atgailą ir sužinojo, kaip Sovietų Sąjunga suklastojo
lietuvių tautos valią ir iš liaudies seimo išgavo pritarimą, kad vietoj nepriklausomos Lietuvos atsirastų sovietų Rusijos kolonija LSSR.
Atgailavo liaudies vyriausybės ministro pirmininko it užsienio reikalų ministro pareigas ėjęs rašytojas, profesorius Vincas Krėvė -Mickevičius, buvęs LSSR socialinio aprūpinimo,o vėliau miškų pramonės liaudies komisaras Jurgis Glušauskas ir buvę liaudies deputatai:vienas vyriausių liaudies seimo narių, gydytojas, Kauno miesto burmistras 61 metų prof. dr. Antanas Garmus, agronomas Pranas Mickus, rašytojas Liudas Dovydėnas, aktorius Henrikas Kačinskas, teatro direktorius Romualdas Juknevičius, Palangos burmistrė Stasė Vaineikienė, kompartijos narys, buvęs 4-ojo Lietuvos karaliaus Mindaugo pėstininkų pulko politinis vadovas Vladas Biržietis ir vaistininkė Petrė Milančiūtė.
Profesorius A.Garmus tvirtino, kad toji liaudies seimo 1940 metų liepos 21 d. deklaracija, pagal kurią Lietuva atsidūrė Sovietų Sąjungoje , buvo tik "klastos, jėgos ir rafinuoto bolševikų teroro padarinys". Pasak profesoriaus, Lietuva ir visas kultūringas pasaulis, taip pat Maskvos propagandiniu melu vis dar tikintys kraštai turi žinoti, kaip bolševikai išniekino ir sutrypė lietuvių tautos teises.
Prof. Krėvė-Mickevičius teisinosi, kad liaudies vyriausybė buvo tik priedanga bolševikų sumanymams ir tikslams Lietuvoje pasiekti.
Po beveik aštuoniasdešimties metų Lietuvos Seimo nariai vėl lipa ant to paties grėblio. Valstybės saugumo departamentas (VSD) pranešė, kad Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos, priklausančios valdančiajai koalicijai, narė, rusakalbių aktyvistė Irina Rozova su Rusijos diplomatais šnipais restoranuose, lauko kavinėse nuolat aptarinėjo Lietuvos politines temas.
Statutiniai pareigūnai pernai sausį perspėjo Seimo Pirmininką Viktorą Pranskietį apie audringą, mūsų šalies saugumui pavojingą I. Rozovos veiklą. Seimo vadovas aiškino, kad "nebuvo tokios kažkokios baisios grėsmės, kurią reikėtų vertinti kažkaip labai akylai".
Taigi, Seimo nariai geria degtinę su rusų šnipais, turinčiais diplomatų pasus, mūsų politikai leidžia Lietuvos mokytojams lietuvių vaikus siųsti į karines ir ideologines Rusijos vasaros stovyklas, o paskui dejuoja, kodėl niekas neperspėjo apie Maskvos klastą.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-28 13:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media