2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Apie liberalą R. Vaitkų iškreiptą informaciją paskelbęs „Tauragės kurjeris“ pripažintas pažeidęs etiką

2021-04-03
 
Romualdas Vaitkus,

Romualdas Vaitkus,

Visuomenės informavimo etikos komisija paskelbė, kad iškreiptą informaciją apie LR Seimo narį, Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovą Romualdą Vaitkų išspausdinęs laikraštis „Tauragės kurjeris" pripažintas pažeidęs etiką, o jame paskelbtas straipsnis - pažeidžiantis Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksą.

„Džiaugiuosi komisijos priimtu sprendimu, kuris konstatuoja tiesą - „Tauragės kurjeris" klaidino skaitytojus, neigiamai iškreipdamas informaciją apie mane. Maža to, toks akivaizdžiai neigiama politine reklama galimas laikyti straipsnis buvo išspausdintas likus penkioms dienoms iki antrojo Seimo rinkimų turo, kuriame Tauragės vienmandatėje apygardoje varžiausi su socialdemokratų kandidatu Dariumi Petrošiumi", - komentuodamas Komisijos sprendimą sakė R. Vaitkus.

Visuomenės informavimo etikos komisija, išnagrinėjusi Skirmanto Malinausko, Lietuvos Respublikos Seimo nario Romualdo Vaitkaus ir Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio Tauragės skyriaus pirmininko Dovydo Kaminsko skundus dėl Violetos Karaliūnaitės publikacijos „Liberalų kandidatas į Seimą - asmeninis Arūno Pukelio šeimos fotografas" („Tauragės kurjeris", kurjeris.lt, 2020-10-20) nusprendė, jog publikacijoje buvo pažeistas Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodekso 8 straipsnis, nustatantis, jog žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai turi įsitikinti, kad skelbiamos antraštės, anonsinė medžiaga, nuotraukos, grafika, garso ar vaizdo įrašai ir citatos neiškreipia kūrinio ir neklaidina informacijos vartotojo.

Nagrinėdama šiuos skundus, Visuomenės informavimo etikos komisija taip pat atkreipė dėmesį, jog publikacijoje buvo gvildenami klausimai, glaudžiai susiję su Lietuvos socialdemokratų partijos ir šios partijos kandidato į Seimą interesais, tačiau publikacijoje nebuvo atskleistos UAB „Tauragės kurjeris" sąsajos nei su socialdemokratų partija apskritai, nei su publikacijoje minimu jos atstovu konkrečiai. Buvęs socialdemokratų kandidatas Seimo rinkimuose Tauragės vienmandatėje rinkimų apygardoje D. Petrošius yra tiesiogiai susijęs su laikraščiu „Tauragės kurjeris": laikraščio redakcija yra įsikūrusi D. Petrošiaus tėvo įmonei priklausančiose patalpose, pats D. Petrošius yra šios įmonės direktorius, o vienas iš laikraštį leidžiančios UAB „Tauragės kurjeris" akcininkų Viktoras Kovšovas yra Lietuvos socialdemokratų partijos Tauragės skyriaus narys.

Visuomenės informavimo etikos komisija įpareigojo UAB „Tauragės kurjeris" ne vėliau kaip per dvi savaites paskelbti komisijos sprendimą laikraštyje „Tauragės kurjeris" ir portale www.kurjeris.lt .

 


Komentarai žiniasklaidai:
Romualdas Vaitkus
LR Seimo narys
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
Tel. nr.: +370 698 42698
El. paštas: romualdas.vaitkus@lrs.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-04-03 09:55
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Jolanta Mažylė

2021-04-08 21:08

Gerbiami Kolegos, nesupratau, kodėl Seimo nario pranešimas spaudai publikuotas šioje svetainėje. Ypač keistai skamba pranešimo tekstas :"Džiaugiuosi komisijos priimtu sprendimu (...)" Beje, toliau seka kai kurios Pranešimo spaudai autoriaus interpretacijos, nes Komisija konstatavo tik Etikos kodekso 8 straipsnio pažeidimą, o iš pranešimo spaudai susidaro vaizdas, kad labai daug vandens į jūrą nutekėjo. Žinoma, Tauragėj irgi, regis, Jūra teka...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media