2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai ir rašytojai Jurga ir Paulius Jurkevičiai pristato naują knygą „Romanas su Italija“

2019-01-11
 
„Ieškokite istorijos! Visur, kur tik lankysitės ir matysite aikštes, fontanus, skersgatvius, ieškokite aistrų, dramos, tragedijos su laiminga pabaiga arba šiek tiek liūdnos komedijos!" - į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kviečia žurnalistai ir rašytojai Jurga ir Paulius Jurkevičiai. Renginys vyks sausio 15 d. 18 val. Konferencijų salėje, V aukšte.
Knyga „Romanas su Italija" - lyg keturiomis rankomis sugrota Domenico Scarlatti'o sonata - parašyta moters ir vyro, todėl tie patys itališko gyvenimo epizodai pateikiami visiškai skirtingai. Istorijos apie tai, ką reiškia Italijoje būti donna, moterimi, leisti sūnų ir dukrą į mokyklą, apie vyriškas laimės paieškas Palerme ir susidūrimus su priešingų politinių pažiūrų atstovais, apie tai, kas yra popietės miegas pisolino ir kas nutinka jo nepaisantiems, ir dar daug kitų įvykių ir kelionių po Apeninus - visa tai pasakojama su šmaikščia ironija.
Perskaitę šią knygą ir praleidę vieną dieną Romoje, nė nepajusite, kad dviejų lietuvių romanas su Italija užtruko ketvirtį amžiaus.
Paulius Jurkevičius - žurnalistas, rašytojas, gyvena Italijoje. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas" korespondentu Romoje ir Vatikane, vėliau bendradarbiavo su dienraščiu „Verslo žinios", savaitraščiu „Veidas", „Žinių radiju". Šiuo metu - naujienų portalo „15min.lt" apžvalgininkas. Išleido knygas: „Staltiesės ritmu" (2010), „Italija" (bendraautoris, 2012), „Sava Roma" (bendraautoris, 2014), „Knyga apie ypač tyrą" (2015), „Dėl skonio ginčijamasi" (2017).
Jurga Jurkevičienė - žurnalistė, rašytoja, gyvena Italijoje. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas" korespondente Romoje, rašė portalui „lrytas.lt", žurnalams „L'Officiel", „Ieva", „Stilius", bendradarbiavo su „Lietuvos ryto" televizija. Šiuo metu - naujienų portalo „15min.lt" rubrikos „Vakarienė pas Jurgą ir Paulių" bendraautorė. Išleido knygas: „Italija" (bendraautorė, 2012), „Sava Roma" (bendraautorė, 2014), „Itališkos elegancijos kodas" (2015), „Stilingi egoistai" (2017).
Kviečiame į naujos knygos „Romanas su Italija. Ketvirtis amžiaus Romoje - kaip viena diena" pristatymą.
Pokalbį moderuos leidyklos „Tyto alba" leidėja Lolita Varanavičienė.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-11 13:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media