2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Seimo lankytojų centre bus pristatyta profesionalaus Lietuvos kario, viršilos Ernesto Kuckailio knyga „Partizano žiedas“

2019-12-17
 
Gruodžio 18 d., trečiadienį, 13 val. Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) bus pristatyta profesionalaus Lietuvos kario, viršilos Ernesto Kuckailio knyga „Partizano žiedas".
„Partizano žiedas" - penktoji autoriaus knyga. Joje E. Kuckailis virtualiai nusikelia į 1948-uosius ir kartu su Tauro apygardos vadu Faustu bei Pietų srities atstovu Vanagu keliauja į Žemaitiją, partizanų vadų susitikimą, kurio metu gimė 1949 m. Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdis ir garsioji sąjūdžio deklaracija. Partizanai keliauja dešimtis ir šimtus kilometrų, pakeliui pakeldami be galo sunkias sąlygas, pavojus, netgi kitų partizanų nepasitikėjimą ir išbandymus. Knygoje pasitelkiant istorikų ir archeologų tyrinėjimų medžiagą papasakoti ir kai kurių deklaracijos signatarų likimai.
Knygos autorius E. Kuckailis - profesionalus Lietuvos kariuomenės karys, viršila. Ginkluotose pajėgose nuo 1991 m. tarnavęs Savanoriškoje krašto apsaugos tarnyboje, Vytauto didžiojo Jėgerių batalione, Žvalgų (jėgerių) mokykloje. Dabar - snaiperių rengimo ekspertas Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centre. Dalyvavo karinėse misijose Kosove, Afganistane ir Irake.
Pirmoji autoriaus knyga „Trispalvio erelio skrydis" - apie asmenines patirtis Afganistane 2002-2003 m. kartu su pirmuoju Specialiųjų pajėgų eskadronu „Erelis-02" - išleista 2012 m. 2015 m. išleista antroji knyga „Pavasarį paukščiai sugrįžta" apie vokiečių karį, išgyvenusį Antrojo pasaulinio karo siaubą kartu su elitiniu parašiutininkų daliniu. Istorija paremta tikrais įvykiais, archeologine ir rašytine medžiaga. Trečioji knyga „Tylūs žingsniai per samanas" yra apie autoriaus senelį, kuris dalyvavo ginkluotoje rezistencijoje Dzūkijos miškuose, dalyvavo Panaros ir Merkinės mūšiuose. Ketvirtojoje knygoje „Laiškai iš Varviškės" E. Kuckailis pasakoje apie Dzūkijos žmonių buitį ir gyvenimą arti demarkacijos linijos su Lenkija 1922-1923 m. ir šaulių kovas prieš lenkų partizanus, taip pat vadinamosios „Varviškės respublikos" likvidavimą 1923 m. kovo pabaigoje.

Kontaktinis asmuo:
Mindaugas Mockevičius
Seimo narės Irenos Haasės padėjėjas
Tel. (8 5) 239 6639, mob. 8 679 57 273
El. p. mindaugas.mockevicius@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-17 13:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media