2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Romualdo Šemetos knygos „Ruošimasis sąmoningai tėvystei“ pristatymas

2018-09-06
 
R. Šemetos knygos „Ruošimasis sąmoningai tėvystei" pristatymas įvyks rugsėjo 13 d. 18 val. Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III a.).
Romualdas Šemeta - knygų autorius, lektorius, gydytojas akušeris-ginekologas, Lietuvos perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentas, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Rusijos prenatalinės ir perinatalinės psichologijos ir sveikatos asociacijų narys, turintis 30 metų klinikinės praktikos patirtį ir 30 pastarųjų metų ruošiantis besilaukiančias šeimas gimdymui.
Nuo mažų dienų jam buvo įdomu, kaip per devynis mėnesius iš mažyčių ląstelių susikuria toks sudėtingas organizmas. Baigęs Kauno medicinos institutą, dirbdamas ligoninėje, toliau gilinosi į gimimo ir gimdymo paslaptis. Stažavosi pas žinomą pasaulyje natūralaus gimdymo šalininką Michelį Odentą, dalyvavo tarptautinėse perinatalinės psichologijos konferencijose, 2007 metų pasauliniame perinatalinės psichologijos kongrese ir meistriškumo klasės mokymuose pas garsų pasaulyje perinatalinės psichologijos specialistą Tomą Verny ir pas JAV prenatalinės ir perinatalinės psichologijos bei sveikatos asociacijos prezidentę, psichologę Barbarą Findeisen.
Daktaras R. Šemeta skatina taikyti neurolingvistinį programavimą ir net sukūrė atitinkamus pratimus ir savo metodiką, kurią galima pritaikyti akušerijoje. Medikas yra parašęs keletą knygų. Didelio populiarumo sulaukė 2012 metais išleista knyga „Gimdymas su šypsena". Knygoje - revoliucinis iššūkis medikamentiniam gimdymo nuskausminimui, stebinanti tiesa apie gimdymą be kančių. 2017 metais gydytojas išleido naują knygą „Sąmoningas ruošimasis tėvystei". Ši knyga apima laikotarpį nuo pasirengimo pastoti iki psichologinio pasirengimo gimdyti, gausiai paremta tyrimų rezultatais, joje sudėta Rytų ir Vakarų išmintis.
Pasak autoriaus, knyga skirta visoms šeimoms, planuojančioms turėti mažylį, visiems, kas dalyvauja nuostabiame naujos gyvybės pradėjimo procese. „Šeimos planavimas, sąmoningas ir pagarbus požiūris į būsimą gyvybę padeda iš anksto pašalinti arba kaip įmanoma sumažinti daugelį rizikos faktorių, nepalankiai veikiančių motinos ir būsimo vaikelio organizmą. Labai svarbu atminti, kad abiejų tėvų, o ne tik vienos moters veiksmai iki kūdikio pradėjimo gali turėti įtakos jų būsimam vaikui. Yra daug būdų pagerinti savo fizinę sveikatą ir psichologinį pasirengimą kritiniu 90 dienų periodu prieš pastojimą", - į susitikimą Nacionalinėje bibliotekoje kviečia gydytojas R. Šemeta.
Į paskaitą pasisemti naudingos informacijos kviečiamos ir planuojančios turėti vaikų, ir jau besilaukiančios šeimos. Laukiame.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-06 08:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media