2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Ričardo Šileikos knygos „Nuogirdos“, išleistos leidybinės platformos „NoRoutine Books“, pristatymas

2017-10-17
 
Šį trečiadienį, spalio 18 d. 19 val. „Mint Vinetu" (Šv. Ignoto g. 16, Vilnius) knygyne įvyks Ričardo Šileikos knygos „Nuogirdos", išleistos leidybinės platformos „NoRoutine Books", pristatymas.
„Nuogirdos" yra antroji Ričardo Šileikos knyga, tačiau autorius taip pat yra gerai žinomas Lietuvos kultūrinėje žiniasklaidoje - „Šiaurės Atėnuose", „Literatūroje ir mene", „Nemune" ir kt. R. Šileikos kūrybos amplitudė netelpa į vieną apibrėžimą. Jis skirtingose aplinkose gali būti pristatytas kaip poetas ar apžvalgininkas, kaip eseistas ar miniatūrų autorius, kaip fotografas ar neapibrėžtų kūrybinių procesų autorius ir iniciatorius. Tokia ir knyga „Nuogirdos" ji netelpa į konkrečius žanrinius apibūdinimus. Galėtume ją pavadinti kasdienybės aforizmais, bet taip pat ir lingvistiniais nuotykiais ar spontaniškais anekdotais. Be to R. Šileika netampa vienatiniu knygos autoriumi, jis visada įvardija ir apropriuotos frazės autorių. Tad galima teigti, kad šis leidinys - tai lietuvių liaudies patarlės „žodis žvirbliu išlekia, o jaučiu sugrįžta" materelizacija. Ko gero tiksliausiai Ričardo literatūrinius kūrinius apibūdino Valentinas Sventickas „Fiksuodamas nutikimus - rimtus, keistus, linksmus, - jis daug nekalbindamas prikalbina susimąstyti, keletu pabaigos žodžių jaukiai nusišypso, jis skleidžia giedrą nuotaiką. Čia daug tikro gyvenimo. Jau ir - parašyto", o tai atitinka ir knygelės „Nuogirdos" turinį.
Ričardo Šileikos knyga „Nuogirdos" išleista menininkų Vilmos Samulionytės ir Gyčio Skudžinsko inicijuotos leidybinės platformos „NoRoutine Books", griežtai limituotu 99 kopijų tiražų.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-17 12:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media