2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Nauja praktinė knyga žurnalistams

2013-11-04
 
 

Jurga Grigienė,

Žurnalistė

 

,,Ne kartą esu girdėjęs kolegų pamokymą - jei tavęs neįleidžia pro duris, lipk per langą (.,.) Žinoma, žurnalistas turi būti landus, žūtbūt įvykdyti redakcijos užduotį. Bet ar visada reikia ,,lipti per langą", ar mokame įeiti pro duris?.. Ir kodėl kartais jos mums užsidaro?.. Ką daryti, kad jos svetingai atsidarytų?.."

,,Su būsimu herojumi pavyko susitikti, prakalbinti jį, bloknotas pilnas įdomių faktų, detalių, minčių, belieka sėsti prie stalo ir rašyti. Bet ne visada sekasi ,,gimdyti". Kankintis prie tuščio lapo ar laukti įkvėpimo?.."

Tai pora ištraukėlių iš neseniai pasirodžiusios Algio Bumblausko knygos ,,Žurnalisto bloknotas", kurią išleido leidykla ,,Homo liber". Iš jų matome, kad autorius nagrinėja mums visiems aktualius klausimus - kaip prakalbinti būsimą herojų, kokius klausimus jam užduoti, kaip geriau parašyti sumanytą straipsnį, kaip rasti naują, įdomią temą, kaip susirinkti medžiagą, aptaria daugelį kitų žurnalistų brolijai svarbių temų.

Taigi autorius braunasi į žurnalisto darbo virtuvę. ,,Dirbau Ignalinos, Jonavos laikraščių redakcijose, Vilniaus universiteto laikraščio redaktoriumi, ,,Valstiečių laikraščio" Žemaitijos krašto korespondentu, per ilgametę praktiką susikaupė daug įvairių minčių, šiokio tokio patyrimo, tad ilgai dvejojęs, ar turiu tokią teisę ir aš ryžausi pakalbėti apie mūsų, žurnalistų, darbą. Apie tokį, su kokiu aš susidūriau per ilgametę praktiką ir žvelgdamas į jį iš eilinio korespondento, žurnalistikos juodadarbio pozicijų. Nenoriu ką nors mokyti, žinau, kad daugelis rašo geriau, profesionaliau, čia tik bandau aptarti tas problemas, kurios galbūt jaudina daugelį mūsų", - įžanginiame straipsnelyje ,,Virtuvės" rašo autorius.

Nagrinėdamas tas problemas A.Bumblauskas pasitelkia ir kitų autorių patyrimą, jų mintis ir pastebėjimus, knygoje daug pavyzdžių iš ,,Lietuvos ryto", ,,Valstiečių laikraščio" bei kitų leidinių žurnalistų darbo praktikos.

Tai trečioji A.Bumblausko publicistikos knyga. Ją, beje, galite pavartyti Žurnalistų namuose.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-04 11:04
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Juozas

2013-11-09 14:54

Būtų visai neblogai

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Klausimas

2013-11-08 11:02

Gal šią knygą autorius galėtų pristatyti mūsų Žurnalistų namuose?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media