2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Poeto Gintaro Bleizgio kūrybos vakaras su nauja knyga

2014-05-12
 
Gintaras Bleizgyo

Gintaras Bleizgyo

 

Šį trečiadienį, gegužės 14 d., (17.30 val.) prieš pat prasidedant penkiasdešimtajam tarptautiniam, didžiausiam poezijos festivaliui Lietuvoje „Poezijos pavasaris" ir gausiai jo renginių programai, festivalio organizatoriai Rašytojų klubas kviečia į kitokį susitikimą - autorinį vieno kūrėjo, vieno žmogaus kūrybos vakarą. Tai poeto Gintaro Bleizgio naujos eilėraščių knygos „Kai sėlinsi manęs" sutiktuvės.

Renginio išvakarėse pasirodysianti knyga - jau septintasis savito poeto eilėraščių rinkinys. Tai sąžiningas, atviras bendravimas su pasauliu ir savimi, su šiuo laiku ir kitais laikais, lemiantis poetinį gyvybingumą visa ko, kas išgyvenama ir suvokiama. Tai poezija, tvirtinanti - „gyvybė visada laimi", o toks tvirtinimas aprėpia egzistencijos, tikėjimo, priešybių regėjimo ir harmonijos prasmę. Ir knygos antraštėje užkoduota ši nuostata: pavadinimas „Kai sėlinsi manęs" atėjo iš eilėraščio eilutės „išsikvėpink mirtie kai sėlinsi manęs". Toks buvo ir pirminis eilėraščių rinkinio pavadinimas, o kodėl jis sutrumpėjo, autorius žada papasakoti vakaro metu.

Poezijos skaitymai, muzika, pasakojimai, klausimai ir atsakymai - toks bus vakaro formatas, kviesiantis publiką nelikti nuošaly ir kartu dalyvauti su autoriumi pasitinkant naująją knygą. Ne visai įprasta ir tai, kad šiame renginyje Gintaras Bleizgys bus vienas - be kitų poetų ar literatūros kritikų balsų.

Daugeliui Gintaras Bleizgys žinomas kaip poetas, literatūros kritikas, taip pat eseistas. Ankstesnysis jo eilėraščių rinkinys „Sodas" (2012) buvo apdovanotas Julijono Lindės-Dobilo premija bei Jurgos Ivanauskaitės premija, skirta už kūrybinės sąmonės atvirumą ir intensyvumą, už poetinę drąsą ir galią kurti metafizinę tikrovę, už poetinio žodžio įtaigą, kai žodis yra daugiau nei žodis, bet „išsiplėšęs išsprogęs grynuolis". Gegužės 14 d., 17.30 val., vakaro svečiai, knygos skaitytojai galės įsitikinti, kad ir naujasis eilėraščių rinkinys veiks šiame kūrybos lauke.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-12 22:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media