2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: „Knyga ne vaikams“ – Tomo Tomilino autorinė knyga

2021-03-09
 
Žinomas Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojas ir Vilniaus skyriaus pirmininkas Tomas Tomilinas išleido savo pirmą autorinę knygą - „Knyga ne vaikams. 9 mitai apie gyvenimą tarp karnavalo ir pasninko". Kaip teigia knygos autorius, „tai kuklus indėlis į Lietuvos suaugusiųjų politinį švietimą, šiuolaikinės Lietuvos politikos mitų, stereotipų analizę, kurie mums trukdo kurti tikrąją gerovės valstybę".
Politologas-praktikas, socialinių klausimų Seime aktyvistas ir sprendimų iniciatorius T. Tomilinas knygoje filosofiškai apžvelgia valstybės pažangą stabdančias kliūtis per įvairiausius visuomenėje vyraujančius mitus - nuo elementarių humanitarinio išsilavinimo spragų, diskutuojant, pavyzdžiui, apie žmogaus teises, pareigas, demokratiją, iki perteklinio pasitikėjimo laisvos rinkos galia. Analizuodamas visuomenėje vykstančius procesus, T. Tomilinas argumentuotai pateikia kitokį požiūrį į nusistovėjusius stereotipus ir kviečia sąmoningiau ir objektyviau juos vertinti. Visas knygos turinys susietas su aktualia politine darbotvarke, o įžvalgos remiasi praktine autoriaus darbo patirtimi. Knygoje daug grafikos, mintys dėstomos lygiagrečiai šių dienų aktualijoms, todėl turinys įtraukiantis ir lengvai suprantamas kiekvienam skaitytojui.
Kodėl „Knyga ne vaikams"? Pirmas ir tikriausiai svarbiausias stereotipas, stabdantis mūsų valstybės pažangą, knygos autoriaus žodžiais, susijęs su mūsų požiūriu į save ir savo vaikus. „Žema savivertė, uždarumas ir menkas gebėjimas veikti kartu sąlygoja, kad savo gyvenimą paskiriame vaikams. Man dažnai tenka girdėti, kaip žmonės Lietuvoje viską daro dėl savo vaikų ateities. <...> Tai natūralu, bet ar tikrai veiksminga? Manau, kad didžiausia jaunimo nelaimė yra visiškai apleista Lietuvos suaugusiųjų švietimo sistema. Pagal tai, kiek Lietuvoje suaugę žmonės skiria laiko, pinigų ir pastangų savo pačių pilietiniam, kultūriniam ir asmenybės tobulėjimui, turime prasčiausius rodiklius Europoje. Todėl ir skiriu šią knygą pabrėžtinai ne vaikams, ne jaunimui, o tai Lietuvos žmonių kartai, nededančiai pakankamų pastangų kritiškai vertinti socialinės tikrovės, kurioje gyvena, bet kuri dar ilgus metus dominuos politikoje ir versle."
Pasibaigus visuotinam karantinui, planuojamas pirmas oficialus knygos pristatymas Seimo nario rinkimų apygardoje - Anykščiuose, o po jo - visose Lietuvos regionuose. Knygos tiražas ribotas - 2000 egzempliorių. Tai nėra komercinis leidinys, platinamas nemokamai, o visi, norintieji perskaityti knygą, gali susisiekti su Seimo nario patarėjais: Anykščiuose mob. 8 601 61 322 ir Vilniuje tel. (8 5) 239 6614.
Daugiau informacijos:
Seimo narys
Tomas Tomilinas
Tel. (8 5) 239 6614
El. p. tomas.tomilinas@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-29 11:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media