2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Lietuvos pašto istorija – naujuose Lietuvos nacionalinio muziejaus leidiniuose

2014-09-15
 
 

Rugsėjo 18 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1) bus pristatyti nauji muziejaus leidiniai „Paštas Lietuvoje iki 1918 metų: siuntos, antspaudai, žymos" ir „Paštas Lietuvoje 1918-1940 metais: valstybės pašto kūrimas ir veikla, ženklų leidyba".

Knygų autoriai - kolekcininkas Vygintas Bubnys ir Lietuvos nacionalinio muziejaus muziejininkė Julija Normantienė, šie leidiniai - tai muziejaus ir žinomo kolekcininko ilgalaikio bendradarbiavimo rezultatas. Pasitelkus kolekcininko daugelį metų kauptą ir sistemintą kolekciją, pasinaudojus pašto žinybos 1919-1940 metų veiklos dokumentais iš Lietuvos centrinio valstybės archyvo fondų ir ikonografine medžiaga iš Lietuvos nacionalinio muziejaus filatelijos rinkinių, aprašomi pašto ryšiai Lietuvoje nuo XVIII amžiaus iki 1940 metų, jų plėtotė ir svarba visuomenės ekonominiame, socialiniame ir kultūriniame gyvenime. Knygose pateikiama daug iki šiol netirtų, neaprašytų ir kataloguose nepaminėtų arba klaidingai interpretuotų Lietuvos pašto istorijos, ženklų leidybos bei jų naudojimo faktų ir duomenų. Šie leidiniai - tai pirmasis toks gilus žvilgsnis į paštą kaip reikšmingą mūsų kultūros istorijos sritį. Knyga „Paštas Lietuvoje 1918-1940 metais" pradeda Lietuvos nacionalinio muziejaus leidinių seriją „Vasario 16-osios biblioteka".

Renginio metu bus eksponuojamos ne kartą pasaulinėse filatelijos parodose apdovanojimus pelniusios kolekcininko Vyginto Bubnio pašto ženklų kolekcijos „Lietuva: oro pašto siuntos į užsienį ir iš užsienio" ir „Lietuva 1918-1937 m.".

Lietuvos nacionalinio muziejaus informacija

 

Kontaktams:

Lina Žilytė

Tel. (8~5) 261 3942,

el. p. lina.zilyte@lnm.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-18 16:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media