2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Naujos V. Plečkaičio knygos pristatyme Seime – apie laisvės troškimą ir komunizmo grimasas

2020-10-06
 
Audronės Svėrienės nuotr.

Audronės Svėrienės nuotr.

Spalio 7 d., trečiadienį, 16.30 val. Seimo skaitykloje (III rūmai, 130 kab.) bus pristatyta Nepriklausomybės Akto signataro, istoriko, diplomato, politiko Vytauto Plečkaičio knyga „Mums reikėjo Laisvės", skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.
Pristatyme, kurį moderuos žurnalistas Virginijus Savukynas, dalyvaus knygos autorius V. Plečkaitis, Nepriklausomybės Akto signataras Mečys Laurinkus, Seimo nariai, žiniasklaidos atstovai.
Prisimindamas komunistinę praeitį, V. Plečkaitis savo politinėje biografinio pobūdžio apybraižoje pastebi, kad Lietuva buvo prisitaikiusi, o žmonės sąmoningai vengė šnekėti apie tai, kas, atrodo, turėtų labiausiai rūpėti - laisvę. Bet, anot jo, „svarbiausia, kad Lietuva sujudėjo". Knygoje autorius dienoraščio forma pateikia savo įžvalgas, komentarus apie Lietuvos išsivadavimo pradžią, pabrėždamas tai, kas įstrigo jo sąmonėje, o gal net pasąmonėje. Knygą papildo dokumentai, autoriui artimų žmonių ir giminaičių pasakojimai, nuotraukos.
„Mums reikėjo Laisvės" jau šeštoji V. Plečkaičio knyga. Jo bibliografijoje - monografija „Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Jurgis Šaulys" (2016), knygos „Šveicarija, kurios nepažįstame" (2013), „Masonai: laisvieji mūrininkai, kūrę ir stiprinę Lietuvą" (2018), „Lietuvos ir Lenkijos santykiai 1917-1994" (1998) ir kt.
Spalio 16-ąją V. Plečkaitis minės gražią 70-mečio sukaktį. Garbingo jubiliejaus proga spalio 7 d. Seimo skaitykloje bus galima apžiūrėti signatarui skirtą knygų parodą.
V. Plečkaitis buvo aktyvus Klaipėdos Sąjūdžio tarybos iniciatyvinės grupės, Sąjūdžio Seimo narys, išrinktas į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją Tarybą-Atkuriamąjį Seimą. 1992 m. ­- Seimo narys. 1996 m. paskirtas Lietuvos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Ukrainoje, vėliau Moldovoje ir Gruzijoje. Nuo 2005 m. pabaigos - generalinis konsulas Ženevoje, nuo 2007 m. ­- pirmasis Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje.
Registracija į renginį vyksta iki spalio 7 d. 12 val.
Parengė:
Audronė Svėrienė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Bendrosios ir bibliografinės Informacijos skyriaus vyriausioji specialistė
Tel.: (8 5) 239 6995, el. p. audrone.sveriene@lrs.lt

 

Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-07 12:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media