2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Monikos Krikštopaitytės knygos „Konstantinas Bogdanas: šviesioji nesėkmės pusė“ sutiktuvės

2018-05-16
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia gegužės 22 d., 18 val. į Meno erdvę (V aukšte) į Monikos Krikštopaitytės knygos „Konstantinas Bogdanas: šviesioji nesėkmės pusė" pristatymą. Menotyrininkei M. Krikštopaitytei, knygos sudarytojai, K. Bogdano kūryba atrodo svarbi kaip vieno gryniausių konceptualaus meno pradžios pavyzdžių, rodančių dėmesį menininko realybei. Tai autorius, kuris užfiksavo dailininkų ir menininkų skirtį, išryškino žiūrovo svarbą kūrinio gyvenime ir niekada nesusireikšmino: menas jam buvo ir liko kūrinių kūrimu, specifine bendravimo forma.
Pasakojant apie K. Bogdano kūrybą tenka papasakoti ir apie paskutinių dešimtmečių dailės gyvenimą. Vis dėlto knygos autorei labiau rūpėjo pasakojimo vientisumas, interpretacijos išmonė, troškimas savaip įamžinti Lietuvos dailės istorijos laikotarpį, kuris sutapo su jos pačios profesiniu brendimu. 
Pristatyme dalyvaus knygos autorė M. Krikštopaitytė, knygos objektas - menininkas K. Bogdanas, taip pat menotyrininkas, kuratorius ir menininkas Jonas Valatkevičius ir menotyrininkė, kuratorė, poetė bei menininkė Laima Kreivytė - abu puikiai susipažinę su K. Bogdano kūrybine veikla, buvę jo bendražygiai tam tikrame etape. 
Leidinį „Konstantinas Bogdanas: šviesioji nesėkmės pusė" išleido Vilniaus dailės akademijos leidykla, iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba. Knygos dailininkas - Gedas Čiuželis.
Įėjimas laisvas
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-16 11:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media