2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Linos Ever naujos knygos „Kelyje“ pristatymas

2018-10-25
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, leidykla „Tyto alba", knygos autorė ir jos bendrakeleiviai kviečia į naujos knygos „Kelyje. 100 000 žingsnių su kunigu Algirdu Toliatu" pristatymą. Šįkart Lina Ever skaitytojams pateikia savotišką kelionės dienoraštį. Renginys vyks spalio 30 d. 18 val. Konferencijų salėje, V aukšte.
Praėjusį rudenį autorė su kunigu Algirdu Toliatu ir fotomenininku, Nacionalinės premijos laureatu Algimantu Aleksandravičiumi leidosi į piligriminę kelionę dailininkų romantikų kadaise pamėgtu ir išgarsintu Dailininkų keliu (Malerweg) Saksonijos Šveicarijoje. Per penkias dienas keliautojai nuėjo 65 kilometrus, 100 tūkstančių žingsnių, kalbėdamiesi apie Dievą, žmogų ir gamtą, apie tai, kam reikalingas kelias, kaip rasti drąsos juo žengti sąmoningo gyvenimo link.
Knyga sudaryta iš penkių skyrių - penkių dienų. Kasdien „Kelyje" aprašomi vis kiti gamtos ir žmonių sukurti paminklai, einant paliečiamos vis naujos temos - tikėjimas ir kūrybiškumas, atjauta ir atleidimas, nuolankumas ir ryžtas, šeima ir draugystė, pareiga ir pašaukimas, meilė sau ir kitam.
Autorė aprašo ir patirtus nuotykius, ir nuovargio įpliekstus konfliktus, apie viską nuoširdžiai ir atvirai - apie jausmus, nepatogumus, savas baimes. Knyga leidžia iš arčiau pažvelgti ir į Vokietiją, jos žmones, papročius, rasite ir keliautojams naudingų nuorodų. L. Ever gamtos aprašymai tokie vaizdingi, kad skaitydami pasijusite, lyg patys keliautumėte vienu gražiausių Vokietijos pėsčiųjų takų. Galbūt „Kelyje" taps ir jūsų kelionės pradžios knyga. 
Renginyje dalyvauja:
Lina Ever - žurnalistė, tinklaraštininkė, rašytoja, ekskursijų po Berlyną vadovė, parašiusi keturis romanus: „Objektyve meilė", „Ruduo Berlyne", „Berlyno romanas", „Neišryškinta juostelė".
Algirdas Toliatas - kunigas, Lietuvos policijos vyriausiasis kapelionas, išleidęs tris pamokslų knygas: „Žmogaus ir Dievo metai", „Gerumo liūnas", „Šeštas jausmas yra pirmas".
Algimantas Aleksandravičius - fotomenininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Tarptautinės meninės fotografijos federacijos fotografas menininkas (AFIAP), Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narys.
Renginio vedėjas - komunikacijos specialistas Kristinas Taukačikas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-25 14:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media