2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Knygos „Apie Afrikos žmones ir žvėris“ pristatymas

2019-09-15
 
Ir darbe, ir gyvenime kelionių organizatorei Gabrielei Štaraitei neretai tenka įrodinėti, kad Afrika yra įdomi. „Žinios iš Afrikos visada atrodo blogos: badas ir ligos, diktatoriai ir perversmai, brakonieriai ir korupcija. Ko gi ten važiuoti? Tai bene dažniausiai užduodamas klausimas, tad, norėdama į jį atsakyti, ėmiau rašyti", - sako knygą „Apie Afrikos žmones ir žvėris" pristatanti autorė, egzotinių kelionių organizatoriaus „Travel Planet" bendraturtė ir vadovė. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir BALTO leidybos namai kviečia į susitikimą su knygos autore G. Štaraite ir jos knygos pristatymą, kuris įvyks rugsėjo 18 d. 17.30 val. Renginių erdvėje, III aukšte.
„Iki šiol lietuviškose knygose apie Afriką, kaip ir daugelyje su kelionėmis susijusių knygų Lietuvoje, buvo pateikiami keliautojų ar ten gyvenusių žmonių įspūdžiai ir patirtys. Dažnai - tik apie vieną šalį. Iš kelionių neretai parsivežu knygų, bet didžiąją dalį faktų, kuriuos pateikiu „Apie Afrikos žmones ir žvėris", surinkau skaitydama elektronines knygas. Prisipažinsiu, kai keliavau pirmuosius kartus su klientais, man tikrai trūko informacijos, ypač bendro konteksto, kodėl Afrika yra būtent tokia. Ši knyga ir yra tarsi Afrikos kelionių konspektas", - pasakoja knygos autorė.
„Apie Afrikos žmones ir žvėris" (išleido BALTO leidybos namai) tinka ir pirmai pažinčiai su juodąja Afrika (knygoje pasakojama apie Užsacharę - žemyno dalį į pietus nuo Sacharos), ir norint sužinoti daugiau. Pirmoje dalyje pateikiamos geografinės ir istorinės aplinkybės, padėsiančios suprasti, kodėl Afrika yra tokia, kokia yra. Antroje - pažintis su įdomiausiomis, keisčiausiomis gentimis, šio žemyno atradėjais ir žmonėmis, kurie atstovauja moderniai Afrikai. Trečia dalis skirta žvėrims, dėl kurių autorė ir pamilo šį žemyną.
Organizatorius: BALTO leidybos namai
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-15 13:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media