2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Stasiui Jakeliūnui – Seimo etikos sargų rekomendacijos atsakingiau kalbėti

2018-12-12
 
Stasiys Jakeliūnas

Stasiys Jakeliūnas

Reaguodama į LRT skundą dėl visuomeninio transliuotojo reputacijai padarytos žalos, Seimo etikos ir procedūrų komisija rekomendavo Seimo nariui Stasiui Jakeliūnui atsakingiau viešai reikšti savo nuomonę. 
„Komisija, įvertinusi LRT rašte išdėstytus argumentus ir Seimo nario pasisakymų turinį, rekomendavo S. Jakeliūnui viešai reiškiant savo nuomonę vengti išankstinių ir faktais nepagrįstų vertinimų, kuriais gali būti menkinama juridinio asmens (tarp jų ir LRT) dalykinė reputacija", - rašoma Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės Ritos Tamašunienės pasirašytame rašte.
Lapkričio pabaigoje LRT apskundė Seimo nario pasisakymą, kuriuo padaryta žala Lietuvos visuomeninio transliuotojo dalykinei reputacijai. LRT rašte Žurnalistų etikos inspektorei referuojama į S. Jakeliūno pasisakymą lapkričio 8 d. Seimo posėdyje, kuriame buvo svarstomas Politinių partijų įstatymo pakeitimo projektas.
S. Jakeliūnas Seimo posėdyje kaltino LRT vienos partijos propaganda, kalbėjo apie šešėlinį finansavimą.
„Seimo nario viešai išsakyta nuomonė, kad „visuomeniniame transliuotojuje vyksta šešėlinis finansavimas, propagandos finansavimas", meta rimtus įtarimus Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai. Seimo narys neigiamą nuomonę apie LRT formavo niekuo nesiremdamas, jos nepagrindė jokiais faktais - tai akivaizdus piktnaudžiavimas teise pasisakyti viešai", - S. Jakeliūno pasisakymus komentavo LRT generalinė direktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.
S. Jakeliūno pasisakymą matė transliacijos „Seimas - tiesiogiai" žiūrovai internete ir per kabelines televizijas, skaitė portalų 15min.lt ir delfi.lt lankytojai.

 

Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-12 11:28
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Antanas

2018-12-29 14:21

Tarsi mažam vaikui - kalbės atsakingiau. Vienas juokas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media