2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: Sveiki, sulaukę ir pensininkų protesto, kurį Delfi.lt žurnalistai nutarė sumenkinti

2018-04-15
 
Mitingo dalyviai. Jono Paulausko nuotrauka

Mitingo dalyviai. Jono Paulausko nuotrauka

Jonas Paulauskas
LŽS narys

Štai jau beveik tris dešimtmečius gyvename laisvoje nepriklausomoje valstybėje. Deja, laisvos šalies šalies gyventojų (išskyrus apie penkiolika procentų) socialinė padėtis negerėja. Arba gerėja mažiausiai Europos Sąjungoje, į kurią įstojome tikėdamiesi pagerinti savo gyvenimo kokybę. Nepatenkinti tokia neteisybe, jau protestavo įvairios mūsų gyventojų klasės: valstybės tarnautojai, policininkai, gydytojai, žemės ūkio darbuotojai, mokytojai, studentai ir kiti. Tiesa, didžioji dalis jaunimo, nesulaukusi tikėto ir žadėto gyvenimo pagerėjimo, balsuoja kojomis - emigruoja. 
Atėjo eilė ir vyriausiajai valstybės kartai - pensininkams. Nors pagyvenę žmonės pasižymi didele kantrybe, bet, nebeiškentę tyčiojimosi iš senjorų - oraus gyvenimo pavertimu elgetavimu ir gyvenimu pusbadžiu, išėjo į gatvę ir jie. Balandžio 12 d. šimtai pensininkų iš visos Lietuvos susirinko į protesto mitingą prie prezidentūros ir ten priėmė savo reikalavimų rezoliuciją: „Turėtų būti nutrauktas antros pakopos privačių pensijos fondų finansavimas iš „Sodros" biudžeto, peržiūrėtos pensijoms skiriamos lėšos, pensijos turi būti indeksuojamos atsižvelgiant į šalies ekonominių rodiklių ir būtiniausių prekių kainų augimą. Nustoti atidėlioti mokesčių sistemos pertvarką, kuri garantuotų teisingą darbo užmokestį ir adekvačias socialines išmokas".
Kaip teigė mitingo organizatoriai: „Mes reikalaujame sau pagarbos ir socialinio teisingumo, todėl susirinkome čia priminti, ką jie (Vyriausybė, Seimas, prezidentė) žadėjo, kad jie nepamirštų ir kad būtų vykdomi Vyriausybės nutarimai. Norime, kad vargšų nebūtų, štai dėl ko mes susirinkome. Reikalaujame mažinti skurdą ir nelygybę!.."
Nors mitingas vyko po prezidentūros langais ir Daukanto aikštėje iš megafono aidėjo pasipiktinusių pensininkų balsai, niekas iš prezidentūros jų ,turbūt, negirdėjo ir todėl neišėjo pasikalbėti su protestuotojais. Todėl mitingo dalyviai, susirikiavę į koloną ir darniai traukdami :„Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos..." patraukė Gedimino proespektu prie Vyriausybės. Čia juos pasitiko premjero patarėjas, kuris ir priėmė Vyriausybei adresuotą protestuotojų peticiją su reikalavimais. Vyriausybės atstovas pažadėjo, kad senjorai jau kitą savaitę išgirs apie jos planuojamas mokesčių, pensijų sistemos ir kitas reformas.
O prezidentei ir Seimo pirmininkui perduoti savo rezoliuciją senjorai pažadėjo kitu būdu.
Deja, portalo Delfis.lt žurnalistai kažkodėl pamėgino sumenkinti šalies pensininkų protestą ir savo portale skelbė, kad į mitingą susirinko tik apie „pusantro šimto pensininkų". Nors buvo akivaizdu, kad jų buvo žymiai daugiau. Matyt, šio ir taip nelabai mūsuose mėgiamo portalo darbuotojai nesitiki gyventi pensijoje - arba numirs iki tol, arba iškeliaus emigracijon...
Daug objektyvesni buvo BNS žurnalistai, paskelbę: „Ketvirtadienį Vilniuje keli šimtai žmonių mitingavo už didesnes pensijas".
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-15 09:28
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Olegas

2018-04-16 08:56

Ir aš ten buvau, ir aš protestavau. Nejau mūsų Vyriausybė ir vėl neišgirs žmonių protesto? Kas toliau tada? Ką toliau daryti?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media