2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Iki metų pabaigos Lietuva turės aiškią 5G ryšio plėtros viziją

2019-03-29
 
Susisiekimo ministerijos suburta viešojo sektoriaus ir verslo ekspertų grupė rengs šalies 5G ryšio plėtros gaires. Taip bus siekiama sukurti palankią teisinę ir investicinę aplinką 5G ryšio tinklų plėtrai Lietuvoje.
„Europos Sąjungai aktyviai siekiant lyderės pozicijų diegiant 5G ryšio tinklą, Lietuva taip pat nestovi vietoje. Norint paskatinti verslo investicijas į 5G tinklų diegimą ir jų plėtrą, būtina sukurti tam palankią teisinę ir investicinę aplinką. Iki metų pabaigos nubrėšime aiškias gaires sparčiai 5G ryšio tinklų plėtrai mūsų šalyje", - sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis. 
5G ryšys yra svarbus ekonomikos pažangos variklis bei skaitmeninės visuomenės vystymosi pagrindas. Tikimasi, kad aiški 5G ryšio plėtros vizija ir priemonių planas padės Lietuvai siekti lyderystės 5G ryšio technologijoje tarp kitų Europos Sąjungos šalių. Iki 2025 m. taip pat tikimasi pasiekti ES nustatytus gigabitinės visuomenės tikslus ir užtikrinti, kad visos viešąsias paslaugas teikiančios įstaigos turėtų gigabitines prieigas.
Rengiant šalies 5G plėtros planą bus sprendžiami klausimai dėl prieigos prie viešosios infrastruktūros, aptartos tinklų dalijimosi sąlygos, įvertintos bendro investavimo ekonomiškai nenaudinguose vietovėse galimybės, taip pat 5G tinklo pritaikymo perspektyvos, pavyzdžiui, 5G ryšio plėtra tarptautiniuose magistraliniuose keliuose. 
Susisiekimo ministerijos sudarytos tarpinstitucinės darbo grupės veikloje dalyvauja Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų, Aplinkos, Sveikatos apsaugos, Krašto apsaugos ministerijų, Ryšių reguliavimo tarnybos, Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos atstovai. Verslo sektorių atstovaus šalies telekomunikacijų bendrovės.

 

Daugiau informacijos:
Komunikacijos skyrius 
Gedimino pr. 17, Vilnius 
Tel. (8 5) 239 3802 
El. paštas: info@sumin.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-29 13:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media