2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Britų reguliuotojas įvertino dar vieną „NTV Mir Lithuania“ laidą

2016-09-08
 
 

Jungtinės Karalystės audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojas (toliau - OFCOM) informavo Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (toliau - LRTK), kad, atlikęs išsamų televizijos programos „NTV Mir Lithuania" 2015 m. rugsėjo 2 d. transliuotos laidos „Dienos anatomija" turinio įvertinimą, nustatė britų Transliavimo kodekso pažeidimų.

OFCOM licencijuotas televizijos programų transliuotojas „Baltic Media Alliance Ltd." minėtoje žinių laidoje paskelbė tikrovės neatitinkančią informaciją apie Lietuvos Respublikos Vyriausybės politiką dėl galimybių mokytis dalykus nacionaline ar valstybine kalba Lietuvos vidurinėse mokyklose.

OFCOM informavo transliuotoją apie pažeidimus, nurodė, kad jis privalėjo laikytis Transliavimo kodekso reikalavimų žinias pateikti nešališkai ir turėjo suteikti galimybę žiūrovams susipažinti su vyriausybės požiūriu, bei perspėjo, jog pakartotinai padarius panašių pažeidimų, gali grėsti finansinės baudos.    

Siekdama apsaugoti Lietuvos informacinę erdvę nuo draudžiamos, šališkos ir visuomenės informavimo principus pažeidžiančios informacijos skleidimo, dėl minėto transliuotojo programose transliuojamų laidų turinio įvertinimo LRTK ne kartą kreipėsi į Jungtinės Karalystės reguliuojančią instituciją. Šiuo metu LRTK taip pat yra pateikusi įvertinti ir kitų „NTV Mir Lithuania" laidų.

Su OFCOM sprendimu dėl minėtos laidos turinio galima išsamiau susipažinti - http://stakeholders.ofcom.org.uk/binaries/enforcement/broadcast-bulletins/obb300/Issue_300.pdf

 

Birutė Keršienė

Visuomenės informavimo skyriaus vedėja

El. paštas: birute.kersiene@rtk.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-09-08 16:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media