2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Dainius Ručinskas: šalies ministerijos - klajoklės, neranda sau vietos?

2018-05-14
 
Dainius Ručinskas

Dainius Ručinskas

Dainius Ručinskas,
LŽS narys

 

 

Nesuklysiu, turbūt, pasakęs, kad viena iš didelių blogybių gyvenime - neturėti pastovios gyvenamosios ar darbo vietos.
Taip jau atsitiko Žemės ūkio ministerijai. Jau kelintas ministras baudžiasi iškelti šią zinybą į Kauną ar kitą šalies regioną.
Pradedantis darbą naujasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys jau ketina susitikti su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu. Jeigu miesto meras negalės pasiūlyti pakankamą kiekį patalpų, tada kreipsis į tas savivaldybes, kurios yra maždaug tarp Vilniaus ir Kauno maždaug aplink. Jeigu šiuo metu nenaudojamų arba šiuo metu statomų naujų patalpų sulauks pasiūlymų nedelsiant svarstys, kad galėtų įstaigų tinklą plėsti ir plačiau.
Taigi taigi. Įsivaizduoju, kaip tūkstantinė minia valdininkų iš sostinės ankstų rytą su sumuštiniais ir kavos termosėliais grūdasi i traukinius vežančius į Kauną arba koki rajono miestelį, o vakare pavargę šnopuoja atgal...
Beje, manau, kad kai kuriuos ŽŪM padalinius galėtų priimti, pavyzdźiui, Širvintų merė Pinskuvienė. Juk ši nerimastinga politikė turi patirties, dirbo žemes ūkio viceministre.
Kiti ŽŪM skyriai galėtų rasti vietų Kaišiadorių paukštyne, Kietaviškių šiltnamiuose.
Savo plačius evakuacinius planus į Kauno erdves aptaria ir Aplinkos ministerija. Ir ji turi nemažai atsarginių variantų. Šios ministerijos žmonės juokauja, kad jų dalis galėtų įsikurti Kauno Zoologijos muziejuje, ten labai patogu tyrinėti sukauptas gausias drugelių kolekcijas arba gilintis į nykstančias gyvūnų rūšis. Beje, nemažai aplinkosaugininkų galėtų įsitaisyti Žuvinto rezervate, ten ya nemażai ir valčių.
Jeigu jau pradėjome kalbėti apie ministerijų perkėlimus, yra nemažai svarstytinų pasiūlymų. Antai, Užsienio reikalų ir Kultūros ministerijoms labai pritiktų persikelti į Trakus, į tem stūksančią daugiakorę pilį. Įsivazduoju kaip mūsų užsienio ministras didingose jos menėse priiminėtų diplomatus ar šiaip svarbesnius veikėjus. Tuo tarpu kultūros ministrė galėtų plačiau reprezentuoti senovinius meno dirbinius...
Tuo tarpu aišku, kad Krašto apsaugos ministerija galėtų dirbti Rukloje, Teisingumo bei Vidaus ministerijos- Pravėniškėse. Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos ministerijos galėtų įsikurti kurio kurortinio miesto - Druskininkų ar Palangos poilsio namuose.
Tik štai Finansų ministerijos nevalia judinti. Pinigai turi būti centre ir patikimai saugomi.
Na, pagyvensim - pamatysim, kuo baigsis šalies valdininkų kraustymasis ir po rinkimų vėl grįźimai atgalios.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-14 14:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media