2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: „Prospekto“ galerijoje Algio Griškevičiaus paroda „Jų apeigos“

2019-11-26
 
Algio Griškevičiaus nuotr.

Algio Griškevičiaus nuotr.

Gruodžio 3 d. 17.30 val. „Prospekto" galerijoje (Gedimino pr. 43) atidaroma Algio Griškevičiaus paroda „Jų apeigos". Atidarymo metu bus pristatytas naujas autoriaus albumas „Scenos".Paroda veiks iki 2020 sausio 25 d.
Algio Griškevičiaus kūryboje itin gyvas skirtingų meno žanrų persipynimas. Menotyrininko Tomo Pabedinsko teigimu, „Fotografijų ir piešinių sugretinimas tampa užuomina į vieną įdomiausių šio menininko kūrybos aspektų - tarpdiscipliniškumą, susijusį ne tiek su šiuolaikiniam menui būdingu konceptualumu, kiek su tradicinėmis meno sritimis, kuriose išlieka svarbi meistrystė ir kūrinio unikalumas. A. Griškevičiaus - profesionalaus dailininko - kūrybinis kelias prasidėjo nuo tapybos, menininkas taip pat turi patirties knygų iliustravimo, plakatų kūrimo ir scenografijos srityse. Net tuomet, kai pasitelkia fotografiją, A. Griškevičius kuria labiau kaip dailininkas ar skulptorius. Autorius mintyse sumodeliuoja, eskizuoja ir vėliau kruopščiai režisuoja fotografuojamas situacijas bei pats konstruoja joms dekoracijas. A. Griškevičius neapsiriboja įprasta fotografo, kaip akylaus stebėtojo, pozicija, bet imasi aktyvaus kūrėjo vaidmens ir sujungia skirtingas meno sritis: fotografiją, skulptūrą bei teatrą."
Algis Griškevičius, formuoja laiką bei jį supantį pasaulį, fotografijose atsirandant simboliams ar nuorodoms į kitą, privatų menininko, pasaulį. „Laimingo žmogaus pasaulis yra kitoks nei nelaimingo", - sako Wittgensteinas. „Žaidžiančiojo žmogaus pasaulis yra kitoks nei nežaidžiančiojo", - tarytum atliepia A. Griškevičiaus vizualumo ritualai. Algio kūryba yra akivaizdi žaidžiančio žmogaus - homo ludens - manifestacija. Kiekviename žaidime žaidimo pobūdis geriausiai atsiveria ne vien stebint, bet ir aktyviai įsitraukiant. Taip veikia ir užfiksuotų Algio ritualų fotografijos - jos užkrečia kūrybiškumu, paversdamos stebėjimo procedūrą vaizduotės ribų praplėtimo pratybomis",- teigia filosofas Nerijus Milerius.
Algis Griškevičius (g. 1954) gimė Vilniuje, 1985 m. baigė tapybos studijas, nuo 1986 m. dalyvauja parodose. Jo darbus yra įsigiję Lietuvos bei užsienio muziejai, privačios kolekcijos.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Projekto rėmėjai: „Blue Bridge", Ina ir Darius Mockai, Petras Auštrevičius
Lietuvos fotomenininkų sąjunga
+370 5 2611665
www.photography.lt
FB @lithuanianphotography
IG @lithuanian.photography
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-11-26 12:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media