2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Seime – fotografijų paroda „Ukrainos sukilimas. 2013“

2014-01-14
 

 

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Seimo Ryšių su visuomene skyrius

 

Sausio 15 d., trečiadienį, 14 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje bus pristatyta fotografijų paroda „Ukrainos sukilimas. 2013". Parodą atvers Seimo narys Arvydas Anušauskas.

Fotografijų autoriai - „Lietuvos solidarumo su Ukraina" pilietinės misijos dalyviai. Kitą parodos dalį sudaro pačių ukrainiečių atsiųstos nuotraukos.

Gruodžio pradžioje pilnu autobusu į Ukrainą palaikyti protestuotojų išvykę entuziastai parsivežė daugybę įspūdingų nuotraukų. Geriausi kadrai buvo atrinkti ir papildyti pačių ukrainiečių darytomis nuotraukomis.

„Šia paroda siekiama bent iš dalies perteikti tai, ką matėme savo akimis, ką jautėme savo širdimis. Tai, ko jau niekada nebepamiršime ir visada nešiosimės su savimi", - teigia vienas iš parodos organizatorių Darius Abromaitis, dizaino studijos „IMAGO" įkūrėjas ir vadovas.

Lapkričio pabaigoje Ukrainos valdžia priėmė sprendimą stabdyti eurointegracijos procesus ir nepasirašyti asociacijos sutarties su Europos Sąjunga Vilniuje. Toks sprendimas nuvylė ir papiktino Ukrainos visuomenę, ne mažesnį kartėlį pajuto ir pati Europos Sąjunga. Netrukus nusivylimas virto protesto akcijomis.

Pasak fotografijų autoriaus Dariaus Abromaičio, „noras glaudinti santykius su Vakarų Europa, atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos ir gyventi valstybėje, kurioje demokratija yra ne simuliuojama, o reali, pasirodė esąs ne vien jaunimo svajonė. Dauguma Ukrainos visuomenės nori kitokios Ukrainos, kuri negali būti įsivaizduojama kartu su dabar šalį valdančiais asmenimis".

„Ukrainos sukilimas. 2013" - tokiu pavadinimu parodos autoriai ir iniciatoriai siekė pabrėžti, kad tai jau nebe pirmas šios valstybės sukilimas per santykinai labai trumpą laiką. „Jau trečią kartą nuo Sovietų Sąjungos žlugimo pradžios Ukraina kovoja dėl savo laisvės. Visa širdimi linkime, kad šis kartas pagaliau būtų sėkmingas", - viliasi parodos iniciatoriai.

 

Kontaktinis asmuo:

Šarūnas Matulevičius

Mob. 8 626 14 862

sarunas.matulevicius@gmail.com

www.sarunasmatulevicius.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-14 14:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media