2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Śiauliečio fotografo Ričardo Dailidės darbų paroda Druskininkuose

2020-02-18
 
Ričardas Dailidė

Ričardas Dailidė

Dainius Ručinskas,
LŽS narys
Druskininkuose, M.K Čiurlionio memorialiniame muziejuje (M. K. Čiurlionio g. 35) atidaryta fotografo Ričardo Dailidės paroda "Čiurlionio namų trauka".
Šiuo fotografijų ciklu autorius pateikia autentiškus įspūdžius ir prisiminimus iš pasibuvimų M. K. Čiurlionio aplinkoje. Tai lyg asmeninė refleksija ir vidinis dialogas.
Kaip teigia filosofas Jurgis Duliautas: "Šios parodos darbų ciklo visuma - tai menamų ir išlikusių savuose liudijumuose vietų, vietovių erdvių atšvaitai.
Mano žemietis ir mokyklinių metų suolo draugas Ričardas Dailidė yra Lietuvos fotomeninkų sąjungos narys nuo 1973 metų. Sukūrė šiuos ciklus ir parodas: "Mano miestas","Menininkų portretai", "Veidai ir kaukės Užgavenėse"ir kt.
Fotografas surengė daugiau kaip 30 personalinių parodų užsienyje - Niujorke (JAV), Varšuva (Lenkija), Vokietijoje, Olandijoje, Rusijoje, Čekijoje ir kt. Fotografas R.Dailidė yra pelnęs per 30 apdovanojimų, jo darbai saugomi Lietuvos fotomenininkų sąjungoje, Šiaulių fotografijos muziejuje, Rokiškio ir Vilniaus piinigų muziejuose.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-18 11:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media