2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Klauso Richterio paroda „Bajorai“ Vilniuje

2019-05-22
 
Gegužės 28 d. 17:30 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19) atidaroma Lietuvoje gyvenančio jaunojo menininko Klauso Richterio paroda „Bajorai", kurioje fotografas nagrinėja vieno Lietuvos miestelio istoriją. Paroda veiks iki birželio 22 d.
„Mano tikslas - brėžti praeities ir dabarties naratyvą, pasitelkiant ne tik mano sukurtus darbus, bet ir Bajoruose gyvenančių šeimų albumų nuotraukas bei pokalbius su jais pačiais", - teigia autorius.
Fotografijomis menininkas kalba apie užmirštus žmones, gyvenančius marginalizuotoje Europos dalyje, o kartu - ir apie nūdienos Lietuvos visuomenę. Tačiau ši serija - ne tik apie mažą visuomenės dalį. Greitai galima susidaryti įspūdį, kad „Bajorų" serija reflektuoja ir trauminę mūsų visuomenės patirtį bei neišspręstas ir užmirštas praeities temas. 
Albumuose rastos nuotraukos reprodukuojamos ant tekstilės, taip atkreipiant dėmesį į daiktiškumą ir laikinumą. Pažvelgus į fotografijų serijos atvaizdus, akivaizdžiai jaučiamas praėjęs laikas. Menininko žvilgsnis tarytum krypsta į yrančius objektus, kurių jau greitai nebeliks. 
„Bajorai" yra Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno programos magistranto Klauso Richterio baigiamasis darbas. Prieš persikraustydamas į Bajorus 2017 m., jis gyveno Berlyne, Vokietijoje, kur 2016 m. baigė studijas Ostkreuzo fotografijos mokykloje. Jo baigiamasis darbas, dokumentinės fotografijosciklas„Cikorisa",buvo apie romų bendruomenę Vengrijoje. 2012 m. jis įgijo tarptautinio vystymo bakalauro laipsnį Vienos universitete. Klausas Richteris gimė ir užaugo Vienoje.
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos fotomenininkų sąjunga
+370 5 2611665
www.photography.lt
FB @lithuanianphotography
IG @lithuanian.photography
NIDA
FB @NIDAmeetingphotography
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-22 10:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media