2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Jurgitos Viršilienės ir Gintauto Zabielos fotoalbumo „Atgimę piliakalniai“ pristatymas

2019-02-28
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos archeologijos draugija kviečia į leidinio „Atgimę piliakalniai" pristatymą. Jurgitos Viršilienės ir Gintauto Zabielos parengta knyga reprezentuoja išskirtinį Lietuvos paveldą - piliakalnius. Pristatymas įvyks kovo 4 d. 18 val. Renginių erdvėje, III aukšte.
Piliakalniai - labiausiai matoma ir suvokiama archeologijos paveldo rūšis, viduramžių pilių ir istorinių įvykių vietos, kurių kultūriniuose sluoksniuose glūdi informacija apie ilgą - maždaug 2500 metų krašto praeities laikotarpį. 1935-1936 m. Lietuvoje buvo žinomas ir saugomas 621 piliakalnis, 2018 m. lapkričio mėnesį jų buvo žinoma jau 926, ir šis skaičius vis dar didėja. 
2018 m. pavasarį Lietuvos archeologijos draugija kreipėsi į šalies savivaldybes ir regioninius parkus su prašymu nurodyti sutvarkytus piliakalnius. Iš 27 rajonų ir 17 regioninių parkų gauta informacija tapo šios knygos pagrindu.
„Atgimę piliakalniai" - tai ir fotoalbumas, traukiantis akį didelėmis meniškomis piliakalnių nuotraukomis iš oro, drauge tai - ir išsamus piliakalnių tvarkymo vadovas su piliakalnių žemėlapiais, jų tvarkymo rekomendacijomis ir nuotraukose pateikiamais geriausiais jų pavyzdžiais. Šis reprezentatyvus 220 puslapių leidinys bus naudingas ne tik kultūros paveldo puoselėtojams, bet ir piliakalnių tvarkymo specialistams.
Knygos pristatymo renginiui vadovaus Lietuvos archeologijos draugijos pirmininkė Agnė Žilinskaitė. Kalbės knygos autoriai J. Viršilienė ir G. Zabiela, Lietuvos piliakalnių tvarkymo metodikos kūrėjas architektas Ričardas Stulpinas, piliakalnių tvarkybos srityje dirbantis archeologas Zenonas Baubonis. Renginyje dalyvaus prie piliakalnių tvarkybos prisidėjusių institucijų atstovai. Numatoma galimybė įsigyti pristatomą knygą.
Knygos leidybą iš dalies finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.
Organizatorė Lietuvos archeologijos draugija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-28 12:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media