2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografijų paroda SVETUR. I

2018-10-08
 
Justinas Vilutis. Iš ciklo

Justinas Vilutis. Iš ciklo

Spalio 9 d. (antradienį) 17.30 val. „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma kolektyvinė paroda „Svetur. I". Parodoje eksponuojami Ievos Baltaduonytės, Pauliaus Butkaus, Valus Sonovo, Justino Vilučio darbai. Parodos kuratorius - Gytis Skudžinskas.
Parodų cikle „Svetur" pristatomi Lietuvos menininkai, savo kūrybinę veiklą vystantys už Lietuvos ribų. Pirmojoje ciklo parodoje savo kūrinius pristato jaunesnės kartos autoriai ir juos vienija ne tik gyvenimo ir kūrybos erdvės pasirinkimas. Tikriausiai nenuostabu, kad darbų estetika ir konstruojamas pranešimas žengia ryžtingą žingsnį už vadinamosios „Lietuviškos fotografijos mokyklos" ribų ir natūraliai integruojasi į tarptautinį vizualiosios kultūros lauką. Autoriai perkeldami į kitą erdvę savo kūrybą pasirenka ir savitą kalbėjimo būdą. Geografinis nesusisaistymas šiuo atveju tampa ir universalios išraiškos ir laisvo kalbėjimo prielaida.
Kitas pirmosios „Svetur" parodos dalyvius akivaizdžiai vienijantis bruožas tai metonimiška raiška. Atvaizdų fragmentiškumas yra pačios fotografinės medijos duotybė. Tačiau šioje parodoje pristatomų autorių darbuose gebėjimas kalbėti apie visumą per detalę yra sutirštinamas iki maksimumo. Čia maži ir asmeniški dalykai prabyla apie globalius įvykius ir reiškinius, paviršiaus faktūra - apie chaotišką pirmapradę organizmų vystymosi dinamika.

Paroda Prospekto fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) veiks iki spalio 27 d. Galerijos darbo laikas II-V 12.00 - 18.00 VI 12.00 - 16.00.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-08 12:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media