2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Skelbiamas trečiasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2015

2015-05-26
 
 

Gerb. žiniasklaidos atstovai, 

siunčiame pranešimą žiniasklaidai

 

Skelbiamas  trečiasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2015

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus", kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, kurios pirmininkas yra Kęstutis Urba ir kartu su Lietuvos Rašytojų sąjunga, kurios pirmininkas yra Antanas Jonynas, skelbia trečiąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2015.

Pirmasis ir antrasis konkursai sulaukė didelio susidomėjimo, juose dalyvavo per 200 autorių, kurie pateikė 203 kūrinius. Trečiojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso apdovanojimų fondą sudaro 6960 eurų. Pirmojo ir antrojo konkurso laureatai Naisiuose buvo apdovanoti gandrų statulėlėmis, kurios jau tapo tradiciniais šio konkurso apdovanojimais. Laureatų knygos buvo išleistos 13 tūkstančių egzempliorių tiražu projekte „Vaikų bibliotekėlė", kurios sumanytojas yra labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus". Vaikų bibliotekėlė bus dovanojama visoms Lietuvos mokykloms, darželiams, bibliotekoms, bendruomenėms, ligoninėms, vaikų globos namams ir t.t. Šiai dienai, išleista dvylika naujų knygų, kurios skirtos vaikams iki 10-ies metų.

Nacionalinio vaikų literatūros konkurso tikslai - duoti postūmį lietuvių vaikų literatūros raidai, paskatinti rašytojų ir dailininkų bendradarbiavimą, paskatinti debiutuoti naujus talentus; atnaujinti visų tipų vaikų bibliotekų fondus; remti bibliotekėlių atsiradimą darželiuose, vaikų ligoninėse, bendruomenėse ir t.t.; aktyvinti ir skatinti mažamečių vaikų domėjimąsi literatūra, norą skaityti.

 

      Labdaros ir paramos fondo "Švieskime vaikus" direktorė Jolanta Zigmantienė

 

 

 

 

Atsakingas asmuo už Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2015: Labdaros ir paramos "Švieskime vaikus" direktorė Jolanta Zigmantienė,  Mob.:  +37061557853,  El.p.: direktore@svieskimevaikus.lt,  Plačiau apie projektą: www.svieskimevaikus.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-26 11:03
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Irgi ten

2015-05-27 09:48

Žurnalistai - pirmyn į apdovanojimus!!!!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media