2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Skelbiamas ketvirtasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2016

2016-05-24
 
 

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus", kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, kurios pirmininkas yra Kęstutis Urba ir kartu su Lietuvos Rašytojų sąjunga, kurios pirmininkas yra Antanas Jonynas, skelbia ketvirtąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2016.

Pirmasis, antrasis ir trečiasis konkursai sulaukė didelio susidomėjimo, juose dalyvavo 242 autoriai, kurie pateikė 286 kūrinius. Ketvirtojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso apdovanojimų fondą sudaro 8000 eurų. Pirmojo, antrojo ir trečiojo konkurso laureatai Naisiuose buvo apdovanoti gandrų statulėlėmis, kurios jau tapo tradiciniais šio konkurso apdovanojimais. Laureatų knygos buvo išleistos nuo 13 iki 45 tūkstančių egzempliorių tiražu projekte „Vaikų bibliotekėlė", kurios sumanytojas yra labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus". Vaikų bibliotekėlė dovanojama visoms Lietuvos mokykloms, darželiams, bibliotekoms, bendruomenėms, ligoninėms, vaikų globos namams ir t.t. Šiai dienai, išleista 21-a nauja knyga, kurios skirtos vaikams iki 10-ies metų.

Nacionalinio vaikų literatūros konkurso tikslai - duoti postūmį lietuvių vaikų literatūros raidai, paskatinti rašytojų ir dailininkų bendradarbiavimą, paskatinti debiutuoti naujus talentus; atnaujinti visų tipų vaikų bibliotekų fondus; remti bibliotekėlių atsiradimą darželiuose, vaikų ligoninėse, bendruomenėse ir t.t.; aktyvinti ir skatinti mažamečių vaikų domėjimąsi literatūra, norą skaityti.

 

Atsakingas asmuo už Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2016:

Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus" direktorė,

Jolanta Zigmantienė

Mob.:  +370 615 57853

El. p. direktore@svieskimevaikus.lt

KONKURSO NUOSTATAI

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus", bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, Lietuvos Rašytojų sąjunga, ketvirtą kartą skelbia

VAIKŲ LITERATŪROS KONKURSĄ

Konkurso tikslai:

1.            Duoti postūmį lietuvių vaikų literatūros raidai, paskatinti rašytojų ir dailininkų bendradarbiavimą, paskatinti debiutuoti naujus talentus.

2.            Atnaujinti visų tipų vaikų bibliotekų fondus; remti bibliotekėlių atsiradimą darželiuose, vaikų ligoninėse, bendruomenėse.

3.            Aktyvinti ir skatinti jaunesniojo amžiaus vaikų domėjimąsi literatūra, norą skaityti.

Konkurso nuostatai:

1.            Konkursui kviečiama teikti aukštos literatūrinės ir meninės kokybės kūrinius (rankraščius), skirtus skaitytojams iki 10 metų.

2.            Rankraščio teksto apimtis neturi viršyti 5 autorinių lankų (200 tūkst. spaudos ženklų su tarpeliais).

3.            Priimami tik nauji, originalūs, jokia forma anksčiau nepublikuoti prozos ir poezijos kūriniai.

4.            Rašytojas gali pateikti kūrinį kartu su dailininku (pridedant iliustracijų pavyzdžius).

5.            Tas pats autorius gali teikti neribotą rankraščių skaičių, jeigu jie vienas kito (ar atskirų dalių) nekartoja.

6.            Popieriuje atspausdintas (slapyvardžiu pasirašytas), tvarkingai susegtas, taip pat kompaktinėje plokštelėje įrašytas kūrinys turi būti pateiktas iki 2016 metų spalio 1 d. Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus" buveinei adresu Konstitucijos pr. 9-124, LT-09308 Vilnius.

7.            Kartu su kūriniu ant atskiro lapo pateikiami šie duomenys: vardas, pavardė, slapyvardis, kūrinio pavadinimas; adresas, elektroninis paštas, telefono numeris. Ant kompaktinės plokštelės su įrašytu kūriniu didžiosiomis raidėmis užrašomas tikras vardas, pavardė, kūrinio pavadinimas ir slapyvardis.

8.            Konkursui pateikti darbai (išskyrus iliustracijų originalus, jeigu jie pateikiami) negrąžinami.

9.            Konkurso darbų nei organizatoriai, nei vertinimo komisija nerecenzuoja ir nekomentuoja.

Vertinimas ir apdovanojimai:

1.            Konkursui pateiktus kūrinius vertina ir laureatus išrenka konkurso organizatorių sudaryta komisija, į kurią įeina pripažinti vaikų rašytojai, dailininkai, literatūros ir dailės kritikai, taip pat vaikų literatūros leidybos projekto iniciatoriai bei rėmėjai Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis.

2.            Konkurso apdovanojimų fondą sudaro 8000 Eur. Pirmosios premijos laimėtojui įteikiama 3000 Eur, antrosios - 2000 Eur, trečiosios - 1000 Eur dydžio premija. Premija už meniškiausias iliustracijas - 1000 Eur. Geriausiam pirmosios vaikams skirtos knygos autoriui (vaikų literatūros debiutantui) - 1000 Eur premija.

3.            Nugalėtojai skelbiami Vilniaus knygų mugės specialaus renginio metu. Premijos laureatams teikiamos Naisiuose pavasarį.

4.            Pirmąją premiją pelnęs kūrinys išleidžiamas dideliu tiražu (preliminariai - 13 tūkst. egzempliorių) fondo įsteigtoje vaikų knygų bibliotekėlėje ir dovanojamas viešosioms bibliotekoms ir jų filialams, mokyklų, darželių, vaikų ligoninių, bendruomenių bibliotekoms. Kitų laimėjusių kūrinių leidybos klausimą komisija ir organizatoriai svarsto atskirai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-05-24 10:11
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Valdas Banaitis

2016-11-17 20:34

šaunu, kad jau keli metai šlamšto vertalų tvane Lietuvoje statoma kūlgrinda tautinei sąmonei. Įdomu, ar Ramūnas Karbauskis žino apie Abecedos leidinius darželinukams didžiosiomis raidėmis. Jie taip ir nepasiekė vaikųų, o knygynai boikotavo internete patalpintus tekstų įbalsinimus...

vbanaitis@
iš googlemailo
audioknygos propaguotojas
nuo 1995, kai 3 metus talkininkavau
pradinei mokyklai mokydamas ketvirtokus
angliško tarimo ir dailyraščio
868778436

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media