2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnaliste, švęsk linksmai ir išradingai

2017-03-02
 
Prezidentė D. Grybauskaitė nusifotografavo su LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava

Prezidentė D. Grybauskaitė nusifotografavo su LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava

 

Gerimantas Statinis 

 

Lietuvos Respublikos Prezidentė kvietė Vasario 16 - ąją švęsti linksmai ir išradingai... į tai atsiliepė apie 400  dalyvių su savo iniciatyvomis ir taip norėdami įrodyti, kad jie ne tik savo šalies patriotai, tačiau yra kūrybingi.

Jeigu kiekvienai iniciatyvai skirtumėm po dieną, tai ji gražiai ir nusitęstų iki Lietuvos šimtmečio... Prieš metus Tomas Augūnas apvažiavo su paspirtuku aplink Lietuvą ir pateko į agentūros „Factum" inicijuotą Lietuvos rekordų knygą. Prieš dvejus metus kartu įrodėme, kad paspirtukas arba bepedalis dviratis yra perspektyvi transporto priemonė ne tik mieste, tačiau ir ekologiškai keliaujant šalies ir Europos keliais. Po minėto 2015 m. žygio per Lietuvą, taip pat patekome į Lietuvos rekordų sąrašą. Keliaujant atkreipėme dėmesį, kad žmonės, pamatę paspirtuką, imdavo šypsotis, nes jis priminė mūsų vaikystėje matytus mažus paspirtukus, kurie, lyg mediniai arkliukai, buvo tiesiog vaikų žaislas. Ko tik mes neprisiklausėme, tuomet keliaujant per Lietuvą, įvairiausių anekdotų, linksmų pasakojimų, bei patarimų. Išvada buvo aiški - paspirtukas tai pirmiausiai šypsena žmonių veiduose, todėl nusprendėme, kad atsiliepdami į Prezidentės kvietimą - švęsti linksmai turime visu būriu, atitinkamai pasipuošę pravažiuoti sostinės gatvėmis iki Vasario 16 - osios gatvės, aplankyti Pilies gatvėje namą, kur gimė Lietuvos nepriklausomybė - Signatarų namus, o taip pat dalyvauti Valstybinių vėliavų pakėlime S.Daukanto aikštėje prie prezidentūros.

Šešiolika spalvingai apsirėžiusių paspirtukininkų pastebėjo nė vienas Vilniaus svečias, jais susidomėjo netgi Vilniaus meras Remigijus Šimašius, nes nebuvo bandęs tokiu važiuoti. Dabar jau išbandęs, žino skirtumą tarp dviračio ir paspirtuko - pastaruoju reikia daugiau pastangų ir fizinės ištvermės. Aišku yra dar ekstremalesnis pasirinkimas - tai minamas vienaratis, bet jį atidėkime kitoms šventėms...

Vasario 24 d. Prezidentūroje buvo pakviesti išradingiausi dalyviai, kuriems Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinės vėliavas. Finale dalyvavo LŽS Kelionių ir pramogų klubas. Asmeniškai prezidentė nusifotografavo su klubo vėliava ir pasirašė į kelionių naują metraštį, kuris laukia naujų ekspedicijų.  

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-02 11:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media