2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Seime aptartas reklamos žymėjimas televizijos programose rinkiminės kampanijos metu

2018-12-09
 
Artėjant savivaldybių tarybų (2019 m. kovo 3 d.), Respublikos Prezidento (2019 m. gegužės 12 d.) ir Europos Parlamento (2019 m. gegužės 26 d.) rinkimams Lietuvos radijo ir televizijos komisija drauge su Vyriausiąja rinkimų komisija 2018 m. gruodžio 7 d. Seime surengė susitikimą su televizijos transliuotojais ir kitais suinteresuotais asmenimis. 
Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matijošaitytė bei šios komisijos Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė priminė susirinkusiems, kad artėja jautrus rinkimų, politinės agitacijos laikotarpis ir pateikė rekomendacijas televizijos transliuotojams dėl politinės reklamos užsakymų priėmimo, dar kartą priminė politinės reklamos sampratą ir jos žymėjimo taisykles ją skelbiant ne tik tradicinėje televizijoje, bet ir internete bei socialiniuose tinkluose.
Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Mantas Martišius taip pat pastebėjo, kad minėtu laikotarpiu transliuotojai turėtų atkreipti didesnį dėmesį ir į politinės reklamos turinį - joje skelbiama informacija privalo būti korektiška ir atitikti tikrovę.
Susitikimo organizatoriai pabrėžė, jog tikisi visų suinteresuotų pusių bendradarbiavimo ir supratimo, kad būtų išvengta politinės reklamos transliavimo klaidų artėjančios rinkiminės kampanijos metu.
Birutė Keršienė
Visuomenės informavimo skyriaus vedėja
El. paštas birute.kersiene@rtk.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-09 11:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media