2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: DELFI pristato savo etikos kodeksą

2013-09-19
 
“Etiški darbo principai mums - įprasta rutina, todėl šį kodeksą pasirašiau labai lengva ranka”,  -teigė  direktorius  Aleksandras Česnavičius, pasirašant Etikos kodeksą. Šalia  vyr.redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. DELFI  nuotr.

“Etiški darbo principai mums - įprasta rutina, todėl šį kodeksą pasirašiau labai lengva ranka”, -teigė direktorius Aleksandras Česnavičius, pasirašant Etikos kodeksą. Šalia vyr.redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. DELFI nuotr.

 

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė,

DELFI vyr.redaktorė

 

 

Rugsėjo 18 diena DELFI redakcijai - ypatinga diena: sau ir skaitytojams pristatome DELFI etikos kodeksą. Tai bendras mūsų darbo ir audringų diskusijų rezultatas. Nes interneto tinklalapio darbo greitis, kokybė bei įvairovė, taip pat atsakomybė prieš tikrai milžinišką skaitytojų auditoriją neišvengiamai verčia mus diskutuoti apie mūsų darbo standartus. Būtent šios diskusijos vaisiai ir nugulė į mūsų etikos kodekso puslapius.

Šis kodeksas nėra mums radikaliai naujas kokybinis šuolis: DELFI redakcijos nepriklausomybė buvo visuomet gerbiama jos savininkų ir vadovų, portalas dirbo Lietuvos teisės aktų, Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso rėmuose, gerbdamas priežiūros institucijas ir, svarbiausia - savo skaitytoją.

Tačiau šis DELFI kodeksas žymi savotišką brandą: per ilgus darbo metus plėtėmės, pateikėme skaitytojams vis daugiau įvairios informacijos, nuotraukų, darėme žurnalistinius tyrimus ir susidūrėme su įvairiais iššūkiais, technologijų teikiamomis galimybėmis ir neišvengiamu piktnaudžiavimu jomis. Internetinės žiniasklaidos specifika, vis glaudesnis mūsų gyvenimų susiejimas su socialiniais tinklais, raiška internetinėje erdvėje padiktavo papildomų klausimų, kurie nebuvo aptarti Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekse.

Be to, susigulėjo ir DELFI redakcijos darbo kultūra, jos bendravimas su partneriais, interesantais, tad atėjo metas nerašytas taisykles susisteminti, apmąstyti ir įvardinti mūsų įsipareigojimus skaitytojams ir sau patiems.

Kaip pagrindą savo kodeksui pasirinkome Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą - tai tikrai puikus dokumentas, padedantis žurnalistui apsispręsti dviprasmiškose situacijose. Taip pat dėkojame Žmogaus teisių stebėjimo institutui, subūrusiam grupę ekspertų ir padėjusiam mums patiems geriau suformuluoti ir suvokti atsakingos žurnalistikos gaires.

Savo ruožtu dėkoju ir DELFI akcininkams bei vadovams, kurie gerbia redakcijos nepriklausomybę ir teisę dirbti orientuojantis tik į pagrindinį tikslą - kuo kokybiškesnį savo skaitytojų informavimą. Mums tai standartas, deja, Lietuvoje - tai retas atvejis.

Ir geras žurnalistas, ir patikimas portalas labiausiai saugo savo reputaciją. Šiandien, vis greičiau ir greičiau sukantis informacijos pateikimo smagračiams, kartais įsipareigojimas etiškai skelbti tik patikrintas naujienas tampa tikru iššūkiu, bet mes dar nė karto nesigailėjome sugaišę laiką faktams patikrinti, diskutuoti, ar teisingai elgiamės pašnekovų ir skaitytojų atžvilgiu, ar nepažeidžiame privatumo. Ne kartą mums padėjo ir kritiškas mūsų skaitytojų požiūris, greita jų reakcija ir noras prisidėti.

Investicija į kokybę visuomet atsiperka. Tikimės, kad tai įvertinsite ir jūs, mieli mūsų skaitytojai.

Iš DELFI

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-19 13:43
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

D.J.

2013-10-07 19:41

Vieni grubiai elgiasi su žurnalistais, nurodynėją ka ir kaip rašyti, kiti varo lauk iš darbo žurnalistus. Toks dabar gyvenimas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

AAA

2013-09-25 17:15

Kas pamokys LNK vadovus žmogiškos etikos?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

DELFI,o etika (uztrumpinta)

2013-09-20 10:18

Rugsėjo 18 diena DELFI redakcija susigulėjo ir DELFI redakcijos darbo kultūra, jos bendravimas su partneriais, interesantais, nerašytas taisykles susisteminti. Skaitytojams pristatome DELFI etikos kodeksą. redakcijos nepriklausomybė buvo visuomet gerbiama jos savininkų ir vadovų, portalas dirbo Lietuvos teisės aktų, Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso rėmuose, gerbdamas priežiūros instutucijas ir savo skaitytoją.Ir geras žurnalistas, ir patikimas portalas labiausiai saugo savo reputaciją. Šiandien, kartais įsipareigojimas etiškai skelbti tik patikrintas naujienas tampa tikru iššūkiu, bet mes dar nė karto nesigailėjome sugaišę laiką faktams patikrinti ar teisingai elgiamės pašnekovų ir skaitytojų atžvilgiu, ar nepažeidžiame privatumo. padėjo ir kritiškas mūsų skaitytojų požiūris, jų reakcija ir noras prisidėti. dėkoju ir DELFI akcininkams bei vadovams, kurie gerbia redakcijos nepriklausomybę ir teisę dirbti orientuojantis kuo kokybiškesnį savo skaitytojų informavimą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media