2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: DISKUSIJA "TRAUMA IR ŽURNALISTIKA"

2013-11-25
 
 

APIE DISKUSIJĄ. Šiuolaikinių medijų atstovai, dažnai savo veikloje susiduria su traumomis, katastrofomis ir nelaimėmis. Žurnalistai, rengiantys reportažus apie sukrečiančius įvykius, gali patirti psichologinių sukrėtimų, jų parengta vaizdinė ar garso medžiaga, gali turėti stiprų emocinį poveikį žiūrovui arba klausytojui. Kokį poveikį turi trauma žurnalistams? Kokios yra tarptautinių ekspertų rekomendacijos darant reportažus apie traumas? Į šiuos ir kitus klausimus diskutuosime Vilniaus universitete organizuojamoje diskusijoje su žurnalistu, filmų kūrėju Gavin Rees (Londonas). Gavin Rees, dalinsis savo patirtimi traumų žurnalistikos srityje, teiks rekomendacijas su minėta sritimi susiduriantiems žurnalistams, atsakys į rūpimus klausimus. Susitikimas skirtas žurnalistams bei psichologams.

DISKUSJIOS VEDĖJAS Gavin Rees yra DART Center Europe direktorius, žurnalistas, daugiau nei 13 metų dirba medijų srityje, pristato verslo ir politines naujienas Financial Times Television bei CNBC, kuria dokumentinius filmus BBC. 2006 m. gavo prestižinį Emmy apdovanojimą už BBC dokumentinį filmą, kuriame atskleidė Hiroshimos įvykiuose dalyvavusiųjų išgyvenimus. Daugiau apie DART centrą: http://dartcenter.org/

DISKUSIJOS VIETA. Diskusija vyks 2013 m. lapkričio 28 d. 11 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Konferencijų salėje (Universiteto g. 9 - 201) anglų kalba.

DISKUSIJĄ ORGANIZUOJA Lietuvos traumų psichologijos asociacija ir Vilniaus universiteto Traumų psichologijos tyrimų grupė (psichologai Paulina Želvienė, dr. Paulius Skrubis, dr. Evaldas Kazlauskas).

INFORMACIJA El.paštu: info@traumupsichologija.lt, tel. +370 675 62696, www.traumupsichologija.lt

KVIEČIAME DALYVAUTI!

 

Lietuvos traumų psichologijos asociacija

Tel.: +370 675 62696

E.paštas: info@traumupsichologija.lt

www.traumupsichologija.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-25 16:22
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Taip yra

2013-11-26 16:16

Ar ten bus man atsakyta, kodėl žmonos girtus, namo grįžtančius žurnalistus pasitinka su kočelu ranksose?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media