2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Energetikos ir technikos muziejuje - medijų meno paroda „Globali kontrolė ir cenzūra“

2018-04-11
 
Mieli bičiuliai, balandžio 12 d., ketvirtadienį, 18.00 val. Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje, Rinktinės g. 2., vyks medijų meno parodos „Globali kontrolė ir cenzūra" atidarymas.

Šiame Twitter‘yje veikiančių prezidentų, kibernetinių nusikaltimų ir žaibiškos skaitmenizacijos pažangos mūsų kasdienybėje amžiuje, duomenų apsaugos, etikos ir skaidrumo, o taip pat ir kontrolės bei cenzūros internete klausimai įgauna vis didesnę reikšmę. Pastarųjų dienų skandalas dėl masiško Facebook vartotojų duomenų nutekinimo kaip tik rodo vis didėjantį šios temos aktualumą.

Projektas „Globali kontrolė ir cenzūra" nagrinėja visų gyvenimo sričių skaitmeninimą ir kelia klausimus apie informacijos kontrolę ir cenzūrą: Kaip reikėtų saugoti savo asmens duomenis? Ar mumis tikslingai manipuliuoja reklamos pardavėjai? Kas gauna iš to naudą ir, galiausiai, kas apskritai už tai atsakingas?

Parodos kuratoriai: Bernhard Serexhe, Lívia Nolasco-Rózsás

Kuratoriaus Bernhard Serexhe vedamos ekskursijos po parodą (vokiečių kalba su vertimu į lietuvių kalbą) vyks balandžio 13 d., penktadienį, 15.00 ir 17.30 val. Jose dalyvauti galite įsigiję muziejaus bilietą.

Parodos rengėjai: ZKM | Zentrum für Kunst und Medien Karlsruhe, Goethe-Institut

Daugiau informacijos apie projektą:
www.goethe.de/lietuva/globalikontrole
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-11 11:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media