2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Premjeras Saulius Skvernelis: „Įstatymų pataisos dėl nemokamų duomenų žiniasklaidai bus teikiamos ypatingos skubos tvarka“

2018-10-08
 
Saulius Skvernelis

Saulius Skvernelis

Pirmadienį Vyriausybėje darbo grupės pasitarimo metu suderinta, kokiu būdu valstybės valdomų registrų duomenys nemokamai bus teikiami žiniasklaidos priemonėms. „Žiniasklaidos priemonėms valstybės registrų informacija turi būti teikiama nemokamai, tačiau tam turime priimti teisėtus sprendimus, dėl kurių nekiltų abejonių ar klausimų.
Geriausiai problemas išspręs ypatingos skubos tvarka teikiamos Visuomenės informavimo ir Civilinio kodekso pataisos, o iki jų įsigaliojimo problemą spręs Vyriausybės nutarimas. Abu klausimai derinti darbo tvarka ir trečiadienį bus teikiami Vyriausybės posėdyje.
Neabejoju, kad Seime rasime palaikymą šiems įstatymų projektams. Jie įsigalios nuo priėmimo datos. Manau, kad tai net ne mėnesių, o savaičių klausimas", - teigė S.Skvernelis.
Pirmadienį Vyriausybėje pasitarime dalyvavo Ministras Pirmininkas, Vyriausybės kancleris, susisiekimo, kultūros ir teisingumo ministrai, Registrų centro vadovas, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos vadovė, teisininkai, žiniasklaidos asociacijų atstovai.
„Esame pasiruošę nuo trečiadienio, kai tik bus priimti sprendimai, sudaryti sutartis su žiniasklaidos priemonėmis ir pagal jas duomenis teikti nemokamai", - teigė Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius.
Pasak premjero, tokiu būdu žiniasklaidos priemonės išeis iš pilkosios zonos ir duomenis gaus teisėtai ir nemokamai. „Registrų centre vyksta auditai. Vertinamos sutartys, paslaugų teikimo teisėtumas. Jau pranešta, kad kyla pagrįstų klausimų. Naujajam vadovui jų kilo ir dėl duomenų teikimo žiniasklaidai teisinio pagrindo.
Sprendimai buvo rasti, tačiau tai užtruko keletą savaičių. Mes negalime ignoruoti ir Vyriausybės, ir ministerijų teisininkų nuomonės dėl įstatymo pataisų. Todėl į jas turėjome atsižvelgti. Teks keisti net kelis teisės aktus ir tai bus padaryta. Jau šį trečiadienį būtini sprendimai bus priimti. Galiu tik paraginti visas žiniasklaidos priemones aktyviai naudotis šia galimybe" , - sakė S.Skvernelis.
 
Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-08 17:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media