2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į renginį “Vilniaus konsultacijos 2018. Dezinformacijos menas: išmoktos pamokos ir ateities iššūkiai”

2018-09-03
 
Vilniaus politikos analizės institutas kviečia žurnalistus į renginį "Vilniaus konsultacijos 2018. Dezinformacijos menas: išmoktos pamokos ir ateities iššūkiai". Jisvyks Vilniaus Techparke, Antakalnio g. 17, 2018 m. rugsėjo 13 d. Pradžia 9 val. 
Dezinformacija, netikros (fake) naujienos, propaganda, hibridinis karas... Nepaisant to, kad pastaraisiais metais šioms problemoms skiriama nemažai dėmesio, daug klausimų šioje srityje vis dar lieka neatsakyti:
Kokios priemonės veiksmingiausios siekiant pažaboti priešišką trolių, botų ir programišių veiklą?
Ar propagandos demaskuotojai, analitikai ir strateginės komunikacijos specialistai pasiekia savo tikslinę auditoriją, o jei ne, kaip galėtų patobulinti savo metodus?
Kokios ateities grėsmės kyla dėl nesibaigiančio technologijų proceso? Kokios socialinės ir/ar teisinės atsakomybės šiame kontekste tenka tokioms kompanijoms kaip Facebook, Twitter, Google?
Ar Vakarų valstybės turi savo pasakojimą, kurį galėtų priešpastatyti neliberalių režimų propagandai?
Kaip išlaikyti pusiausvyrą tarp saugumo poreikių ir pamatinių laisvių, be kurių neįsivaizduojama liberalioji demokratija?
Vilniaus konsultacijos - tai diskusijų platforma, kurioje ekspertai iš Baltijos šalių, Ukrainos, Gruzijos, Moldovos, Ispanijos, JK ir kitų šalių pasidalins naujausia patirtimi ir pateiks rekomendacijų šiuolaikinių iššūkių sprendimui. Konsultacijų tikslas - strateginių tikslų formulavimas ir bendrų sprendimų paieška.
Tarp pranešėjų - Antonas Šechovcovas, garsus tyrėjas ir apžvalgininkas, neseniai išleistos knygos „Rusija ir Vakarų kraštutinė dešinė: Tango Noir" autorius.
Vilniaus politikos analizės institutas taip pat apdovanos Lietuvos tiriamosios žurnalistikos konkurso laureatus, kuriems tenka ypač svarbus vaidmuo puoselėjant demokratiją ir stiprinant visuomenės socialinį atsparumą. Po apdovanojimų - neformalus priėmimas.
Kviečiame prie mūsų prisijungti!
Jei ketinate dalyvauti renginyje, maloniai prašome registruotis el.paštu info@vilniusinstitute.lt
Renginys vyks anglų kalba, žurnalistų apdovanojimai - lietuvių kalba.
Vilniaus konsultacijos 2018 rengiamos kartu su Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-03 17:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media