2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Pasaulio lietuvių bendruomenės susivienys paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

2021-03-08
 
Šiemet pirmą kartą organizuojama pasaulio lietuvių kultūrinė iniciatyva „Pasveikink Lietuvą", skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui. Iniciatyva sujungs visas pasaulio lietuvių bendruomenes, kurios drauge paminės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Kovo 10 d., trečiadienį, 21 val. Seimo „YouTube" paskyroje ir „Facebook" bus transliuojamas specialus renginys, kuriame bus rodomi vaizdo sveikinimai, atsiųsti iš 15 pasaulio lietuvių bendruomenių (prie iniciatyvos prisijungė JAV, JK, Švedija, Prancūzija, Airija, Islandija, Ukraina, Latvija, Belgija, Naujoji Zelandija, Pietų Afrikos Respublika, Taivanas, Turkija, Vokietija ir Ispanija) ir skirtingų Lietuvos regionų (Suvalkijos, Dzūkijos, Žemaitijos, Aukštaitijos, Mažosios Lietuvos ir trijų didžiųjų miestų: Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos).
Pasaulio lietuvių kultūrinės iniciatyvos „Pasveikink Lietuvą" iniciatoriai - Seimo nariai Simonas Gentvilas ir Andrius Bagdonas.
„Prieš 31 metus griuvo imperija, trėmusi, badu marinusi savo tautas. Lietuva ir 1990 m. kovo 11 d. buvo lyg demokratijos žibuoklė, pirmoji skelbusi apie demokratinį pavasarį Rytų Europoje. Lietuva dabar yra kaip niekad saugi, klestinti ir pasiturinti - demokratijos dėka. Švęskime tai, kur bebūtumėm!" - sako Seimo narys S. Gentvilas.
„Kad ir kuriame pasaulio krašte bebūtume - visi esame lietuviai ir turime ypatingą ryšį su Tėvyne. Kovo 11-oji - puiki proga tą ryšį stiprinti, todėl sveikinu visus su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena ir kviečiu būti mūsų valstybės ambasadoriais visame pasaulyje", - ragina Seimo narys A. Bagdonas.
Daugiau informacijos:
Seimo nario Simono Gentvilo patarėja
Reda Kneizevičienė
El. p. reda.kneizeviciene@lrs.lt
Mob. 8 611 214 53
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja
Monika Kutkaitytė
Tel. (8 5) 239 6666, el. p. rsv@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-08 11:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media