2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Vilniuje iškilmingai apdovanojami profesionaliausiai ES investicijas analizuojantys žurnalistai

2019-01-24
 
ES investiciju konkurso statulele

ES investiciju konkurso statulele

Sausio 24 d., ketvirtadienį, 15 val. M. Mažvydo bibliotekoje iškilmingoje aplinkoje bus apdovanojami Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje profesionaliausiai tyrinėjantys žurnalistai, redaktoriai bei komentatoriai. Jau antrą kartą teikiami kasmetiniai apdovanojimai skiriami už išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus.
„Europos Sąjungos investicijos mūsų šalyje nėra naujas reiškinys, tačiau labai dažnai į įvairius projektus investuojami pinigai vis dar vadinami ES parama, nors Lietuva jau seniai nėra paramos gavėja, todėl privalome profesionaliai ir atvirai kalbėti apie būtent investicijų efektyvumą mūsų visų ateičiai", renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. 
Finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė sako: „Lietuvos gyventojai priklauso auksiniam pasaulio milijardui, taigi gyvename nepalyginamai geriau nei kiti pasaulio gyventojai. Europos Sąjungos investicijų dėka vejamės turtingiausias Vakarų Europos valstybes". Viceministrė pažymi, jog su ES bendradarbiaujame jau 14 metų ir per šį laiką į mūsų šalį buvo investuota daugiau nei 15 milijardų eurų. Kaip žinia, Lietuva yra laikoma proveržio šalimi, vienu sėkmingiausių ES pavyzdžių ir turime daug sėkmės istorijų, kuriomis Lietuva gali didžiuotis.
Šio kūrybinio konkurso tikslas - skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę bei skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius. Iš žurnalistų darbų tikimasi ir viešų diskusijų apie planuojamus ar jau vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei ar gyventojui.
Finansų ministerijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei" šiemet varžėsi per šimtą įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Piniginiais 1000 eurų prizais (prizinio fondo steigėja - Finansų ministerija), diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanojami net dešimt laureatų.
Šiemet pretendentus į premijas vertino solidi dešimties žiniasklaidos ekspertų komisija. Ryto Staselio vadovaujamoje komisijoje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Aistė Žilinskienė, Jonas Staselis ir Audronė Filmanavičienė. 
Premijoms darbai ir autoriai išrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais - turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.
Konkurso nominacijos ir laureatai: 
Metų interviu autorė - Lina Mustafinaitė (DELFI)
Metų straipsnio autorius - Ernestas Naprys (15min.lt)
Metų radijo laida - Aurimas Perednis (Žinių radijas)
Metų temos autorius - Edgaras Savickas (DELFI)
Metų žurnalistai - Ernestas Naprys ir Birutė Davidonytė (15min.lt)
Metų komentaro autorius - Arūnas Milašius (DELFI)
Metų redakcija ir redaktorius - Raimundas Celencevičius (15min.lt)
Specialioji komisijos nominacija - Lauryna Vireliūnaitė (15min.lt) ir Justas Kačerauskas („Gimtasis Rokiškis").
Rubrika Aktuali informacija yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-04 10:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media