2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai, nutraukite kūrybinį bendradarbiavimą su STT... Tapkite konkurso „Žiniasklaida prieš valdžios savivalę“ dalyviais!

2013-11-16
 
LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas MAČIULIS

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas MAČIULIS

 

Vidas MAČIULIS,

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

 

Tai, ką padarė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), paniekino ne tik BNS (Baltijos naujienų agentūra) darbuotojus, bet ir visus šalies žurnalistus. Kauniečiai, kaip ir visa šalies žiniasklaida, visapusiškai palaiko BNS kolektyvą ir remia jo apsisprendimą savo garbę ir orumą ginti  visomis teisinėmis priemonėmis.

Mūsų bendruomenė smerkia ir neadekvačius, ciniškus STT veiksmus, rengiant kratas BNS redakcijoje ir net jos darbuotojų namuose, ieškant visiems seniai žinomos, bet ,,įslaptintos tiesos" - informacijos šaltinio. Keista ir nesuprantama, kodėl tokius savo pavaldinių darbo metodus palaiko, juos pateisina ir net gina Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Lietuvos generalinės prokuratūros vadovai?

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba, pasipiktinusi šios valdžios institucijos veiksmais, ragina ne tik savo narius nutraukti bendradarbiavimą su Specialiųjų tyrimų tarnyba ir nedalyvauti STT rengiamuose konkursuose ,,Žiniasklaida prieš korupciją".

STT, skatindama nuolat domėtis, analizuoti, tirti įvairius korupcijos reiškinius ir apie tai informuoti visuomenę, nuo 2005 metų rengia žurnalistų kūrybinius konkursus antikorupcine tema ,,Žiniasklaida prieš korupciją".

Kiekvienų metų pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba drauge su Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija išaiškindavo ir pagerbdavo kūrybingiausius spaudos, radijo ir televizijos darbuotojus - konkurso ,,Žiniasklaida prieš korupciją" nugalėtojus. Kartu su kitais ne kartą buvo pastebėtos, įvertintos ir kauniečių žurnalistų, tiriančių korupcijos faktus ir skatinančių visuomenės nepakantumą tokiems reiškiniams, publikacijos, o jų autoriai apdovanoti.

Masinėms informacijoms priemonėms, pavieniams žurnalistams, taip pat ir LŽS bei NŽKA siūlome nebendradarbiauti su STT ir boikotuoti konkursą. Vietoje jo - Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba skelbia alternatyvų kūrybinį konkursą ,,Žiniasklaida prieš valdžios savivalę" ir kviečia kolegas jame aktyviai dalyvauti.

LŽS Kauno apskrities skyrius, padedant radijo klausytojams, televizijos žiūrovams, spaudos ir internetinių svetainių skaitytojams, kasmet paskelbs, jų nuomone, geriausius masinės informacijos priemonių žurnalistus, kurie operatyviai ir objektyviai atskleidė valstybinių institucijų darbuotojų savivalę, jų nesiskaitymą su teisėtais šalies piliečių reikalavimais, paniekino jų garbę, orumą, o žurnalistinė kūryba prisidėjo prie teisingumo puoselėjimo.

Konkurso ,,Žiniasklaida prieš valdžios savivalę" nuostatus paskelbs LŽS Kauno apskrities skyriaus internetinė svetainė www.kaunozurnalistai.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-18 16:58
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

Sveikinu, teisingai,dziaugiuosi

2013-11-18 08:56

O as manau reikia STTarnybos lipti jai ant kulnu. Pirmieji pamate nusikaltima, zurnalistai "rektu visa gerkle"- "O KUR STT ZIURI!, KO JI NEMATO?? KA JI SLEPIA IR DENGIA!, KODEL KRATAS DARO PAS TUOS KURIE VISINA NEGEROVES, O NE PAS ELITO BOSUS, KODEL ATLYGINIMAI UZ DARBA NEVIENODI?,KYSIUS ISVIESINT IR I BIUDZETO KASA!"

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vacys iš Vilniaus

2013-11-17 15:56

Kaip visada Kaunas LŽS - lyg kelrodė žvaigždė. SVEIKINU ir DŽIAUGIUOS!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vilnietis

2013-11-17 10:15

Sveikinu kauniečius.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Jonas

2013-11-17 09:15

Teisingai. Mums nepakeliui su tokią tarnyba.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media