2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į Seime įvyksiančią tarptautinę konferenciją-diskusiją „Ar negimusios gyvybės apsauga nepažeidžia žmogaus teisių?“

2013-11-29
 
 

Monika Kutkaitytė

Ryšių su visuomene skyrius

 

Gruodžio 4 d., trečiadienį, nuo 13 val., Seimo Konferencijų salėje (III r.) rengiama tarptautinė konferencija-diskusija „Ar negimusios gyvybės apsauga nepažeidžia žmogaus teisių?"

„Ar negimusiam kūdikiui suteikdami teisinį statusą pažeidžiame žmogaus teisių pusiausvyrą? Kaip tokios pastangos dera su Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencija? Ar galima suderinti siekį apsaugoti negimusio kūdikio gyvybę ir motinos teisę į privatumą?" - šie ir kiti klausimai, anot tarptautinio renginio Seime organizatorių, pastaruoju metu kyla visuomenei siekiant stiprinti negimusios gyvybės apsaugą.

Konferencijoje-diskusijoje „Ar negimusios gyvybės apsauga nepažeidžia žmogaus teisių?", kurią organizuoja parlamentinė grupė „Už žmogaus orumą", Laisvos visuomenės institutas, Šeimos institutas ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakultetas, apie Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) praktiką kalbės EŽTT teisėjas (2003-2008 m.) Franciskas Ksavjeras Boregas-Boregas (Francisco Javier Borrego-Borrego), Europos teisės ir teisingumo centro direktorius Gregoras Papinkas (Gregor Puppinck).

Organizatoriai į tarptautinę konferenciją-diskusiją kviečia teisininkus, politikus, medikus, žurnalistus ir kitų sričių specialistus.

 

Būtina išankstinė registracija, kuri vykdoma iki gruodžio 2 d.:

internete - http://www.laisvavisuomene.lt/registracija;

el. paštu - info@laisvavisuomene.lt, conference@tf.vdu.lt;

Mob. 8 679 29 323

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-29 18:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media